Back to top

Crida per assolir una estratègia territorial del coneixement

El palau de la Diputació de Tarragona ha tornat a escenificar la voluntat del territori per fer nous passos com a 'Regió del coneixement, Catalunya sud', per tal d'avançar en el futur. El president de la Diputació i l'exrector de la URV, Francesc Xavier Grau, han fet una crida a organitzar una estratègia comuna al territori, amb la formació universitària com a indispensable, per tal de remoure el teixit econòmic.
Crida per assolir una estratègia territorial del coneixement.

Definir una estratègia regional. Aquest és el principal objectiu que persegueix el projecte de Regió del Coneixement Catalunya Sud. Aquest moviment busca potenciar la competitivitat de els comarques tarragonines, tot aprofitant el coneixement en els sectors econòmics que ja són un referent. Per això, aquest dilluns han volgut tornar a dibuixar les bases per avançar en aquesta recerca d'un projecte polític de reordenació de competències, al qual el Parlament haurà de donar-hi el vistiplau.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que 'impliquem la formació superior i la recerca directament amb el nostre model productiu, connectem el talent que estem construint amb el teixit productiu. Tot plegat, és un dels avantatges'.

Des de la Càtedra de la URV d'Universitat i Regió del Coneixement, Francesc Xavier Grau, han reconegut que la situació política del país, però també la d'Europa 'no ajuda perquè cal prendre decisions sobre competitivitat de la nostra societat i estem en un terreny de discussió necessari, sobretot aquest últim any ha estat difícil per plantejar nous escenaris'.

Segons la URV, Catalunya seria 'massa gran' per mantenir-la com a una única regió del coneixement, per la qual cosa es perdria eficiència. En les pròximes setmanes duran a termes conferència al Vendrell, Tortosa i Alcover per seguir explicant el projecte, el qual es vol presentar públicament a principis del pròxim any.