Back to top

Crisi al sector dels inflables després del tràgic incident de Caldes de Malavella

El sector dels inflables de lloguer veu perillar la seva activitat després que ara fa 10 dies un menor d'edat perdés la vida en un restaurant de Caldes de Malavella quan, per motius que encara s'estan investigant, un inflable va sortir volant per sobre de la teulada. Per tal de frenar el rebuig social que s'ha produït envers els inflables, fer pedagogia i enviar un missatge de tranquil·litat, els empresaris del sector del país s'han constituït com a col·lectiu.
inflable

Angar és l'empresa més gran del Camp de Tarragona en lloguer d'inflables. Des que ara fa 10 dies un infant morís i 5 més resultessin ferits a Caldes de Malavella al sortir propagat l'inflable en el qual estaven jugant, l'empresa ha vist com la seva activitat perilla. En 10 dies han tingut 10 reserves anul·lades i noten com la desconfiança cap al sector és creixent.

"Les conseqüències han estat nefastes per tots, la gent està atemorida i ara hem de demostrar que el sector continua sent tan segur com ho ha estat sempre", explica el membre del col·lectiu d'empreses de lloguer d'inflables, Joan Mateu. El propietari d'Angar afegeix que "cal regularitzar el sector perquè cada ajuntament té la seva pròpia normativa".

Aquesta empresa reusenca no és l'única que està patint les conseqüències d'aquest tràgic incident. D'aquí que més d'una trentena d'empresaris del país s'hagin agrupat com a col·lectiu. "Vam pensar que ens havíem d'ajuntar i desmarcar-nos de totes les falsedats que s'han dit", argumenta un dels tres representants del col·lectiu, Alberto Marina. "Volem transmetre tranquil·litat, sí que és veritat que hi ha factors externs que ens poden afectar però per això som professionals i tenim experiència", conclou.

Aquests empresaris lamenten les informacions errònies publicades com que havia fallat la vàlvula de l'inflable, quan aquests no en porten; o que havia entrat aire calent i que per això havia sortit volant. "És impossible que l'inflable sortís volant per culpa de la cremallera perquè, quan aquesta s'obre, l'inflable es desmunta i pesa molt més", en aquesta línia Mateu també apunta que "aquest tipus d'inflables no poden explotar, si va sortir volant no és perquè rebentés, sinó perquè estava mal ancorat".

Les empreses catalanes de lloguer d'inflables expressen el seu condol per la tragèdia de Caldes. També volen enviar un missatge de tranquil·litat i recorden que aquestes instal·lacions han d'utilitzar-se d'acord a la normativa per no posar en perill als usuaris.