Back to top

Crònica d'un cafè de dilluns

Aquesta setmana s'han posat en marxa les noves mesures en l'àmbit de la restauració per lluitar contra el coronavirus. Els bars només han pogut oferir esmorzars des de les 7.30 h i fins les 9.30 h. Molts no han obert.

A dos quarts de vuit del matí, Reus és una ciutat poc empàtica. La poca gent que hi ha al carrer va per feina -de fet, la majoria va a la feina-, amb els ulls sobre la mascareta encara mig endormiscats. Les salutacions són escuetes i breus i ben pocs s'aturen a xerrar amb coneguts. Al centre, pràcticament cero activitat.

Ni una ànima al passeig comercial 'El Pallol', amb totes les terrasses tancades excepte una. I al Mercadal, tres quarts del mateix. Bona part dels establiments tancats i els que tenien oberts, pocs comensals. De fet, l'activitat a la plaça estava restringida als operaris que retiraven les casetes del mercadet de Nadal i també als treballadors de la neteja

Bars tancats Mercadal

A mesura que anaven transcorrent les hores la gent s'ha començat a veure amb més assiduïtat. Les terrasses s'han anat omplint i també han obert alguns establiments més. Tot plegat fins que a les 9.30 h, amb el toc de les campanes de la Prioral, els responsables dels bars començaven a demanar als clients que marxessin. 

I la gent, alguns amb l'entrepà encara a mig consumir, han fet cas... els bars acabaven així el primer matí d'aquestes festes de Nadal en els quals només podran obrir dues hores per servir esmorzars... A veure com va el migdia...

Paraules clau:

Notícies relacionades