Back to top

Cs reclama l'actuació de l'Estat en el jurament de la CUP

La portaveu del grup municipal taronja, Débora García, considera que maleir la constitució, encara que es prometi, no hauria de considerar-se vàlid. Lamenta que des del govern central no es faci res contra els independentistes. La setmana passada els tres regidor cupaires van jurar irònicament la carta magna.
CUP ple jurament

La fórmula emprada per la CUP per promete o jurar la constitució espanyola continua aixecant polseguera. Els cupaires no van acatar la llei el passat 15 de juny, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va respondre a una denúncia del candidat de VOX a Reus. Tot plegat va obligar la setmana passada a repetir el plenari d'investidura de l'alcalde. Aleshores, els tres regidors de la CUP van jurar irònicament la carta magna.

Ara, Ciutadans a Reus demana al govern espanyol que actui davant el que considera irregularitats d'acatament, literalment. Débora García, assegura que maleir la constitució buida de contingut el jurament per a pendre possessió del càrrec de regidor. Diu que la fórmula emprada durant el segon plenari no compleix amb l'article 108.8 de la Llei Organica de Regims Electoral General, la LOREG. García lamenta que es repeteixi per segon cop aquesta situació i lamenta que des del govern central no es faci res.

Notícies relacionades