Back to top

Cultura, tradició i activitats lúdiques a l'Albiol

Aquest cap de setmana l'Albiol ha estat de festa, i és que ha celebrat la Festa Major de Sant Miquel. Actes lúdics i culturals han omplert el programa d'activitats que s'ha allargat tres dies.
sant miquel

Un mercat artesà i amb productes de la terra, castells, un sopar popular o una trobada de cotxes antics, han estat algunes de les activitats que s'han organitzat en el marc de la Festa Major de Sant Miquel, una festa lúdica i cultural però que també busca mostrar als visitants les antigues tradicions del municipi. El regidor de Serveis Generals de l'ajuntament de l'Albiol, Mario Cortés, explica que "el que procurem cada any és incrementar el tema de les tradicions del poble. El poble té molt poca població aquí a dalt, i llavors el que intentem és acostar les tradicions que teníem antigues".

Entre els visitants, persones vinculades al municipi però també moltes d'altres vingudes d'altres punts de la comarca o de fora. "És el primer cop que venim a les festes de l'Albiol i hem decidit venir per passar el dia a la muntanya, a un poble, i per veure tot el que feien", diu l'Àlex Cuadrado. La Teresa Folguera, que també és la primera vegada que ve per festes a l'Albiol, explica que "ens ha agradat molt perquè és un poble de muntanya molt bonic i amb un paisatge esplèndid".

Ball de bastons, un recital de piano, activitats esportives o tallers per a grans i petits, han completat les activitats de la festa major.