Back to top

Declaren dues veïnes de Reus per protestes dels CDR's

Dues veïnes de Reus han declarat aquest matí, al Jutjat d'Instrucció número 3 de la ciutat, investigades per un suposat delicte de coacció contra l'administració de Justícia
Declaren dues veïnes de Reus per protestes dels CDR's.

Una quarantena de persones s'han concentrat als Jutjats de Reus aquest matí com a mostra de suport de dues veïnes de la ciutat que havien estat citades a declarar com a investigades per un possible delicte de coacció de l'administració de Justícia.

A tot Catalunya, els CDR's van convocar a llançar escombraries davant dels jutjats, un fet que també s'hauria donat a Reus el dia 4 de febrer.

cdr

"Entenem que no hi ha delicte"

L'advocat de les investigades, membre de l'Associació d'Advocats Voluntaris de l'1 d'octubre, Jonathan Cortijo, ha destacat que 'entenem que no hi ha delicte, els delictes contra l'administració de Justícia no existeix, els delictes són contra les persones'.

En aquest sentit, ha considerat que 'la llibertat d'expressió empara el dret a protesta contra els poders públics, fins i tot contra l'administració de Justícia'.

Demanaran que s'arxivi el cas

Els advocats consideren que s'hauria tractat només d'una infracció administrativa i no penal. Des de l'Associació d'Advocats Voluntaris de l'1 d'octubre també qüestionen la identificació d'aquestes dues veïnes i, la setmana vinent, demanaran que s'arxivi el cas.