Back to top

Declaren els quatre últims bombers pels fets del 3-O

Quatre bombers més han declarat aquest matí als Jutjats de Reus investigats pels fets de l'aturada de país del 3 d'octubre. Aquests només han respost a les preguntes dels seus advocats. Se'ls acusa de presumpte delicte d'incitació a l'odi i malversació de fons públics, en manifestar-se amb el vestit de bomber.
Declaren els quatre últims bombers investigats pels fets del 3-O.

Fins a nou bombers ja han declarat als Jutjats de Reus en el marc de la causa pels fets del 3 d'octubre, dia de l'aturada de país. Aquests se'ls acusa de presumptes delictes d'incitació a l'odi i malversació de fons públics, en participar a les manifestacions vestint la indumentària dels bombers de la Generalitat. Aquest dilluns han declarat els darrers quatre investigats. Només han respost a les preguntes dels seus advocats.

El lletrats, membres del col·leciu d'Advocats de l'1 d'octubre, esperen que es tanquin les diligències prèvies i demanaran que s'arxivi la causa. 'Entenem que són de les últimes diligències que queden i esperem que comencin les actuacions des dels Jutjats, demanarem l'arxiu immediat de la causa perquè entenem que no hi ha delicte', ha defensat l'advocat Daniel Recasens.

Els bomber s'han personat a les instal·lacions judicials poc abans de les deu del matí i n'han sortit al cap d'una hora. Fins a un centenar de persones s'han concentrat per donar-los mostres de suport. No hi han faltat tampoc el col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat. S'han pogut veure diverses pancartes i crits que demanaven 'la llibertat dels presos polítics'. Una de les peculiaritats de la jornada ha estat que alguns dels concentrats han lliurat rams de ginesta als bombers encausats.