Back to top

"És un dels projectes més interessants que hi ha en aquests moments a Catalunya"

Mateu Huguet Recasens es consolida com el nou director de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Una decisió que ha estat ratificada aquest dijous al matí pel Consell d'Administració Extraordinari del centre sanitari
09 Mateu Huguet sobre l'Hospital de Reus: "És un dels projectes més interessants que hi ha en aquests moments a Catalunya"

Gran expectació mediàtica la viscuda aquest matí a les portes de l'Auditori de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. I és que després que ahir el nom de Mateu Huguet Recasens se situés com a possible candidat a dirigir el centre hospitalari, avui el Consell d'Administració Extraordinari ho ha ratificat. D'aquesta manera, Mateu Huguet Recasens es converteix en el nou director de l'Hospital de Reus. Un nou projecte que Huguet agafa amb molt optimisme, assegurant que es tracta d'un dels projectes més interessants que hi ha ara a Catalunya.

"Aquest és un projecte d'un repte molt interessant. Jo crec que és un dels projectes més interessants que hi ha en aquests moments a tot Catalunya", assegura el nou director de l'Hospital Sant Joan de Reus, Mateu Huguet Recasens. Pel que fa al centre hospitalari, Huguet assegura que "és un hospital que té una gran solidesa, un gran futur i una gran estructura" i que, per tant, "cal donar-li coneixement i reconeixement a tot l'hospital".

Recordem que Huguet arriba en un moment en què la situació econòmica del centre hospitalari es troba en números vermells. Per aquest motiu, l'objectiu principal del nou director serà la creació d'un nou consorci, gestionat per CatSalut i l'Ajuntament de Reus, que ha de servir per eixugar el dèficit estructural que genera des de fa 3 exercicis. No obstant això, Huguet insisteix que el més important, ara per ara, no són els temes econòmics sinó la capacitat existencial i l'organització del centre hospitalari. 

Huguet ha estat, fins ara, el gerent territorial de l'Institut Català de la Salut a Lleida, Alt Pirineu i Aran així com de l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris. La carrera d'aquest cirurgià de professió ha estat sempre molt lligada a la gestió dins de l'àmbit sanitari públic. Huguet és un home de llarga trajectòria vinculada a l'Institut Català de la Salut on ha ocupat càrrecs de diferent responsabilitat. Un home fort i de confiança de la Consellera de Salut per encarar la creació del consorci.

"Els temes econòmics van al final. El primer és la capacitat existencial i l'organització. I, per tant, l'eficàcia i l'eficiència del que estem fent", assegura Huguet. "Si treballem bé, des del punt de vista existencial, els resultats econòmics venen per si sols", sentencia Mateu Huguet.

D'altra banda, cal recordar que el fins ara director de l'hospital, Òscar Ros, el qual va presentar la seva dimissió la setmana passada, deixarà el càrrec oficialment aquest divendres 14 de setembre. Ros ho ha fet, segons assegura, després d'acceptar una oferta de director en un hospital d'Alacant.

 

C's carrega contra CatSalut

La consellera de C's i portaveu adjunta de la formació a l'Ajuntament de Reus, Pepa Labrador, critica que el Servei Català de la Salut no té cap projecte per a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. "El Sr. Comella ens ha confirmat les nostres sospites que el mateix CatSalut desconeix què cal fer per salvar l'Hospital de Reus de la fallida econòmica i que no té cap projecte per al centre", ha assegurat Labrador. 

En aquest sentit, Labrador ha destacat les paraules del director de CatSalut, Adrià Comella, el qual ha manifestat "que no sap de quina manera s'ha d'arbitrar la solució" pel que fa als problemes econòmics i financers que arrossega el centre hospitalari. 

Finalment, Labrador ha assegurat que per a ella aquestes declaracions "demostren la falta de transparència del govern local i confirmen el que C's sempre ha pensat: que, més enllà de les bones paraules, ni l'equip de govern de Reus ni la Generalitat tenen un projecte ferm per a l'Hospital". Labrador ha afegit que C's presentarà en breu "una proposta seriosa i responsable per solucionar el principal problema de la ciutat". 

Notícies relacionades