Back to top

Un dels radars que més sancions ha posat al 2012, a Alcover

Un dels radars que més multes ha posat per excés de velocitat al 2012 es troba al nostre territori, concretament a la C-14 a Alcover. Val a dir que les sancions a conductors que superen els límits de velocitat són les majoritàries respecte a altres infraccions de trànsit. Tot plegat són qüestions que cal tenir en compte aquests dies, en plena operació sortida de Setmana Santa.

 

Aquest radar, situat a la carretera C-14 a l’altura d’Alcover, és un dels punts de la xarxa viària catalana on s’han imposat més sancions per excés de velocitat al llarg del 2012. Es tracta d’un tram on es permet circular a 120 quilòmetres per hora. L’altre punt es troba a Platja d’Aro, a Girona, a la C-31.

 

En total, el Servei Català de Trànsit va recaptar, al 2012, 26 milions d’euros per les 483MIL multes a conductors que van superar el límit de velocitat a les carreteres. Una xifra que rebaixa en 9 milions la del 2011, quan es van imposar més de 520MIL sancions.

 

Cal recordar que la Setmana Santa és un dels períodes festius de l’any en què es registra més mobilitat al conjunt d’autopistes i carreteres de Catalunya, i per això cal estar també més atent a l’hora de circular. En aquest sentit el Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra posen en marxa un dispositiu especial de trànsit, que estarà vigent des de Dijous Sant a les 3 de la tarda fins Dilluns de Pasqua a les 12 de la nit. A més, les destinacions encara estaran molt repartides ja que, tot i que moltes persones es traslladaran a segones residències i zones de platja, les estacions d’esquí es mantenen obertes i registraran també una gran afluència.