Back to top

"Demanem que es justifiquin les decisions que s'estan prenent"

Davant les noves mesures anunciades aquest dilluns pel Procicat, la gerent de La Fira Centre Comercial, Mayte Forján, lamenta la decisió i considera que s'hauria d'analitzar cada cas individualment.

A partir d'aquest dijous, 7 de gener, i durant 10 dies, els centres comercials de tot Catalunya es veuen obligats a tancar portes. Es tracta d'una de les mesures que aquest dilluns, 4 de gener, ha anunciat el Procicat davant l'empitjorament de la situació epidemiològica del país.

Una decisió que no ha estat ben rebuda des del sector. En una entrevista al Notícies Migdia de Canal Reus, la gerent de La Fira Centre Comercial, Mayte Forján, critica que "no s'ha fet cap anàlisi individual com l'última vegada" i que el Govern hauria "d'analitzar cada cas per separat".

En aquest sentit, Forján assegura que en el cas de La Fira "s'estan prenent totes les mesures sanitàries des del primer dia de la seva reobertura" i destaca algunes de les característiques de l'edifici com la major ventilació (gràcies al cel obert), la limitació de l'aforament, la restauració tancada, entre altres.

Baixa l'afluència, augmenta la despesa

Malgrat que la campanya de Nadal d'aquest 2020 no té res a veure amb la del 2019, Forján assegura que l'obertura dels dies festius i les ganes de compra per part de la ciutadania podrien haver salvat la campanya. Tanmateix, destaca que malgrat que l'afluència de clients s'ha reduït en un 40%, aproximadament, el tiquet mitjà per persona s'ha incrementat.

Paraules clau:

Notícies relacionades