Back to top

Demòcrates i Podem, nous actors per a les eleccions municipals

Quan queda pràcticament un any per a la celebració de les eleccions municipals, a Reus ja s'estan dibuixant nous actors. D'una banda, s'està materialitzant la formació de Podem i també Demòcrates de Catalunya està decidit a guanyar terreny.
Demòcrates i Podem, nous actors per a les eleccions municipals.

Tot i que falta un any per a la celebració dels pròxims comicis municipals, en el mapa polític de Reus ja s'evidencien nous actors. El consistori que actualment està constituït per set formacions diferents, podria veure com, en el pròxim any, aquesta fragmentació encara podria créixer més. De fet, públicament ja hi ha dos partits que s'estan organitzant. Es tracta de a formació progressista Podem i del partit Demòcrates de Catalunya. Tots dos es troben en procés d'intern d'eleccions primàries.

Un dels membres del grup gestor del cercle de Podem a Reus, Francesc Roig, ha explicat que 'portem amb aquesta gestora des de fa un any i mig, som vuit membres i cada setmana ens reunim per parlar dels temes que preocupen i interessen a la ciutadania. Encara no hem definit qui seria el número 1 o el 2'. Des de Podem expliquen que encara no hi ha una confluència formada, però que tenen clar que volen presentar-se amb força. Els Demòcrates donarien suport a una plataforma que unís tots els partits independentistes.

'Sembla ser que hi ha un grup d'entitats i presones que veurien bé aquesta plataforma i haurem d'encetar converses formals, però pensem que els aprtits que actualment estan al consitori també haurien de moure fitxa', ha detallat el portaveu regional de Demòcrates de Catalunya, Carles Prats. Aquesta opció, però, no la contemplaria l'alcalde Carles Pellicer, qui ja avançava en el programa 'Qüestió de fons' que 'no sóc partidari d'aquest tipus de platformes, a més crec que ha estat mal plantejat d'inici. Crec que les formacions polítiques s'han de plantejar en clau de ciutat'.Una postura que caldrà veure si canvia d'ara a d'aquí un any.