Back to top

Denunciat per multiplicar per 5 la tasa d'alcohol permesa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a un conductor per un positiu d’alcoholèmia d’1,21 mil·ligrams per litre d'aire aspirat, el que representa quintuplicar el límit permès.
Dispositiu de la Guàrdia Urbana

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra el conductor d’un turisme Ford Focus, un veí de Reus de 58 anys, el qual va donar un resultat positiu de 1,21 mg/l d'alcohol en aire espirat en la prova d'alcoholèmia practicada. Els agents han aturat el conductor aquest dijous, 2 de maig a les 00:15 h al carrer Cantàbric, i han instruït diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.