Back to top

Denuncien alts nivells d'arsènic a l'aigua de l'Argentera

Un veí de Reus assegura que els nivells d'aquest mineral en l'aigua gairebé dobla els limits permesos. Per la seva banda, des del consistori de l'Argentera neguen que l'aigua que es subministra a través de la xarxa municipal pugui tenir aquests nivells.

José Ortiz va fer analitzar l'aigua de la font situada al camí real de l'Argentera el passat mes de novembre. En va agafar una mostra que hauria segellat davant notari i posteriorment ho hauria portat per analitzar en un laboratori especialitzat, únicament, els nivells d'arsènic. Segons Ortiz, els resultats van donar 19 partícules per milió, quan el límit permès està en 10.

En aquest sentit, José Ortiz explica que "l'Ajuntament el que fa és un comput de tots els minerals que té l'aigua i llavors pot ser que surtin uns nivells normals".

Font del camí Real de l'Argentera

Segons aquest veí de Reus, els resultats de la seva anàlisi han estat entregats a la Guàrdia Civil perquè s'obri una investigació.

L'Ajuntament assegura que l'aigua filtrada està dins dels paràmetres legalment permesos

Lluís Castellví, alcalde de l'Argentera, assegura que el control de l'aigua del municipi és el correcte. Explica que el sistema de filtratge que es va instal·lar l'any 2011 funciona correctament i passa tots els controls pertinents. L'anàlisi de l'aigua un cop filtrada es fa cada tres mesos i els resultats, segons Castellví, sempre han estat dins dels paràmetres permesos.

filtratge d'aigua del municipid e l'Argentera

En aquest sentit, el Batlle explica que l'aigua de totes les fonts públiques de dins el poble prové d'un sol dipòsit i passa per un filtre "fet amb resines sintètiques que es queden l'arsènic que hi ha". Un cop aquestes resines estan saturades d'aquest mineral, es canvien. Els resultats de l'ùltima analítica feta a finals de novembre va donar un resultat de 8 partícules per milió.

Castellví creu que darrere d'aquest t'estimoni hi ha un rerefons d'assatjament i acusació cap a la seva persona com alcalde del municipi i nega que l'aigua que passa per la xarxa de subministrament municipal pugui donar els nivells d'arsènic que diu Ortiz


do montsant

Paraules clau:

Notícies relacionades