Back to top

El Departament de Salut rectifica i manté les urgències de dia del CAP de Sant Pere

Les urgències diürnes del CAP de Sant Pere no tancaran a partir de l'octubre. El Departament de Salut ha fet marxa enrere malgrat no descarten tancar-les en els propers mesos.

 

Aquesta ha estat la reacció d’algun dels usuaris al assabentar-se que l’Institut Català de la Salut té la intenció de tancar el servei diürn d’urgències del CAP St Pere. Un fet que tenia data fixada pel 14 d’octubre i de moment s’ha posposat. Així ho ha anunciat la direcció de l’ICS aquest matí i es que segons el director dels serveis territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, aquesta només és una possible mesura que es va posar damunt de la taula, aquest dimecres, i que tot seguit es va traslladar a la Junta de Personal. No obstant, Mercadé ha reiterat que el fet que s’estigui estudiant no significa que de moment s’hagi d’aplicar, però tampoc han explicat els motius que els han portat a fer marxa enrere un dia després de comunicar-ho als treballadors.

Per la seva banda, la presidenta de la Junta de treballadors del CAP de Sant Pere denuncia que tard o d’hora s’acabarà aplicant aquesta mesura, que només respon a motius econòmics i que tindrà una forta repercussió cap a la ciutadania.

Una mesura que se sumaria a la reducció del 50% de la plantilla que es va aplicar al mes de juny. Si la mesura tirés properament endavant el CAP de Sant Pere només disposaria d’un servei d’urgències de nit, els treballadors per tant passarien a fer torns de nit i de cap de setmana, en el que seguirien atenent les urgències dels pobles del Baix Camp. Per fer pressió els professionals sanitaris han convocat una protesta per aquest divendres a dos quarts de dues a les portes del CAP de Sant Pere