Back to top

Descarreguen el 3de9f però se'ls resisteix el tercer castell

Els Xiquets de Reus han aconseguit, després de gairebé dos anys, descarregar el 3 de 9 amb folre, i ho han fet a casa, en la Diada de Misericòrdia. Per contra, se'ls ha resistit el tercer castell, després de dos intents desmuntats del 5 de 8, i un del 4 de 8.
primer 3 de 9 de la temporada

Els amfitrions han compartit plaça amb els Moixiganguers d'Igualada i els Castellers de Sabadell.

A primera ronda els Xiquets de Reus han coronat el 3 de 9 amb folre, un castell que han hagut de treballar en la descarregada, però que han sabut defensar fins al final. Es tracta d'una estructura que la temporada passada no van poder descarregar, i que en la seva història han completat en 12 ocasions. El tres de nou amb folre ha arribat després d'un 2 de 8 amb folre que també ha patit una mica. La nota negativa ha estat la tercera ronda, quan han intentat dos cops el 5 de 8 i no se n'han sortit.

Així ho valora el cap de colla, Toni Rull: "feia dos anys que no descarregàvem un 3 de 9, i això era molt important; el 5 de 8 a mi em fa més respecte que el 3 de 9, i ha estat una llàstima, el primer potser sí que no estava prou bé, el segon jo crec que estàvem bastant bé, o sigui, el podíem descarregar tranquil·lament. No sé exactament què ha passat, jo era a la banda del tres, i per la banda del dos han començat a desmuntar. Ho hem de parlar... probablement algun desajust, alguna cosa que no estava prou bé".

Després dels dos intents desmuntats del 5 de 8, han provat amb el 4 de 8, però tampoc l'han aconseguit. Han tancat la Diada amb tres pilars de 5 i 4 pilars de 8. La propera actuació dels de la camisa avellana és aquest dimarts, en les Festes de Misericòrdia, però ja tenen la vista posada en el concurs de Tarragona, en què hi participaran el dissabte 6 d'octubre. Rull explica que "al concurs anirem a fer, en principi, el que volíem fer avui aquí, que som els castells que tenim. Parlar d'un 4 de 9, amb el que hem vist avui al 4 de 8, és difícil".

Els Moxigangers d'Igualada també han participat en la Diada de Misericòrdia amb una actuació ben rodona: han descarregat tot el que s'han proposat. Han començat amb un 2 de 8 amb folre, i han continuat amb un 5 i un 3 de 8. S'han acomiadat amb un pilar de 5 i quatre pilars de 4 simultanis.

Els darrers en obrir plaça han estat els Castellers de Sabadell, que han descarregat un 3 i un 4 de 8, però han tingut problemes amb el 2 de 7, que només han pogut carregar després que es despengés un casteller i caigués tota l'estructura. Finalment han tancat l'actuació amb vano de 5.

Notícies relacionades