Back to top

El descens de la mobilitat, el gran repte

Tot i que els divendres hi ha tancament perimetral municipal, el descens de la circulació de vehicles és pràcticament inapreciable. El teletreball és la gran eina per ajudar a reduir al tràfic de persones, segons els experts.

Fa temps que les autoritats sanitàries reclamen que les empreses que puguin apliquin el teletreball per als seus professionals. De fet, controlar la mobilitat és una eina indispensable per reduir els contagis i segons un estudi del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la Universitat Politècnica de Catalunya per frenar els contagis i iniciar el teletreball cap implamentar el teletreball

De fet, aquest mateix divendres, tot i les mesures de tancament perimetral dels municipis, la circulació de vehicles en determinades artèries de la ciutat era molt notòria. Punts clau com l'encreuament a la plaça del Pintor Fortuny o la rotonda de Mas Mayner presentaven una mobilitat habitual en un dia de jornada laboral. També la coneguda popularment com a plaça de les Baldufes, a l'accés de la carretera d'Alcolea, un dels accessos principals a la ciutat, presentava una mobilitat propera a la normalitat.

Ara bé, el cap de setmana la circulació ha caigut en picat... En els mateixos punts es pot apreciar una menor mobilitat, atenent que aquest cop sí, el tancament perimetral i el fet que la majoria de gent no treballa en diumenge queden ben palesos. Per contra sí que es pot veure una major mobilitat de bicicletes: Gent que aprofita el cap de setmana per passejar o fer esport.

Les dades, a la baixa

Segons les dades del departament de Salut, aquest cap de setmana ha continuat caient la incidència de la COVID 19 a Reus. I aquest dilluns, hi ha un índex de rebrot de 584 punts. La davallada és notable si tenim com a referència les dades de fa tres setmanes. A la resta del territori la xifra està en 438 i el descens és constant en ambdós casos.

També la velocitat de transmissió del virus va caient mica en mica. A Reus ara es troba en 0,71 i a Catalunya per primer cop en setmanes ha baixat de 0,8 i es troba en 0,78. Tot plegat vol dir que la propagació de la malaltia es va frenant, per bé que encara els centres hospitalaris estan tensionats. Al Sant Joan de Reus hi ha una cinquantena d'ingressats a dia d'avui.

Paraules clau:

Notícies relacionades