Back to top

Desmantellada una xarxa dedicada a l'explotació sexual de diverses dones

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb Policia Local de Cambrils, han desmantellat a la ciutat de Cambrils, Tarragona, un xalet d'alt standing on set dones, tres d'elles de nacionalitat colombiana, una d'origen moldau, una nacionalitzada espanyola d'origen colombià i dues d'origen rus, eren explotades sexualment.
Desmantellada xarxa d'explotació sexual

El prostíbul estava regentat per tres dones (dues de nacionalitat espanyola i una colombiana), que eren les encarregades de rebre als clients, dels cobraments, de realitzar els quadrants de les treballadores i altres qüestions derivades de la vigilància de les treballadores. A més de les tres detingudes esmentades, també es va procedir a la detenció dels dos gestors, un home de nacionalitat francesa i una dona de nacionalitat romanesa, en un pis utilitzat per l'organització.

 

Captació de les víctimes

L'operació policial es va iniciar a finals de l'any 2016, quan van obrir i van tancar algun altre negoci els gestors i caps de l'organització, sent alguns dels negocis que van obrir una pantalla per ocultar la intenció última de l'operació que no era altra que la de regentar diversos prostíbuls juntament amb el blanqueig de capitals.

La captació de les treballadores la feien de diverses formes, en revistes de paper i a través d'Internet, concretament en pàgines webs els dominis de les quals eren de la seva propietat, pel que podien dirigir les mateixes al seu antull i sempre encaminades a l'engany de les seves víctimes.

Per la seva banda els agents de la Policia Local de Cambrils, entre altres qüestions, van aixecar Actes d'Inspecció perquè tant el local com el treball que s'hi exercia no s'ajustaven al redactat en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, motiu pel qual es va iniciar la incoació d'un expedient sancionador. D'aquesta forma, l'instructor podrà determinar una sanció econòmica o bé el tancament de l'activitat que s'hi desenvolupava.

Policia

Els cinc detinguts van ser detinguts al llarg del passat dijous 21 de juny i van passar a disposició judicial el dia següent, quedant tots ells en llibertat amb càrrecs i amb l'obligació de presentar-se als jutjats de forma periòdica cada 15 dies.

En els registres es va localitzar documentació, diners en efectiu i telèfons mòbils.

L'operació ha estat desenvolupada conjuntament per agents del Grup I de la UCRIF de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona, la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Reus i per agents de la Policia Local de Cambrils.

 

Amb la tracta no hi ha tracte

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual, engegat en 2013 i que va motivar l'activació de la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes.

Paraules clau: