Back to top

Desmantellen una plantació amb més de 3.500 plantes de marihuana a Masboquera

La zona catalogada com rústica disposava d'un pou d'aigua amb grup electrogen per regar els cultius

La Guàrdia Civil de Tarragona, en un operatiu desenvolupat el cap de setmana passat, ha desmantellat una extensa plantació de marihuana composta per 3.537 plantes de cannabis sativa, que es trobaven en una zona boscosa coneguda com Barranc de Llastres, del terme municipal de Vandellòs-Hospitalet. S'ha detingut una persona que s'encarregava de la cura i custòdia d'aquesta plantació.

A finals del mes de setembre la Guàrdia Civil va tenir coneixement, a través d'unes persones aficionades a la micologia, que una zona acotada entre Masboquera i Masriudoms s'hauria instal·lat una gran plantació de marihuana, per la qual cosa es van iniciar diferents operatius encaminats a la localització del cultiu i la detenció dels seus responsables.

Així, després d'uns dies de recerca, aquests operatius van resultar positius, després de localitzar en una zona boscosa allunyada de nuclis urbans, una parcel·la que no té vegetació, on s'havia practicat la tala d'arbres per condicionar-la i albergar una plantació de marihuana. Després d'esquivar una tanca perimetral realitzada amb malla metàl·lica i arbustos, va ser descoberta una gran plantació, en estat òptim per ser recol·lectades, sorprenent a una persona que es trobava realitzant la cura de la mateixa.

Risc d'incendi i contaminació

marihuana

Un cop examinada la parcel·la, es va comprovar com a la mateixa se li havia practicat una tanca perimetral amb malla metàl·lica, troncs i arbustos secs, ocasionant un greu risc d'incendi. També en un dels seus extrems va ser localitzada una caseta de reg i diverses canalitzacions fins a uns dipòsits de plàstic d'on sortien un teixit de mànegues per al reg de les plantes. A la zona on es situaven els dipòsits es van localitzar gran quantitat d'envasos de pesticida, producte que arribat el cas podria acabar en els diferents aqüífers de la zona.

Vigilància de la plantació

En una zona amb vistes predominants va ser localitzada una tenda de campanya on vivia el cuidador de la plantació en condicions insalubres i des d'on controlava el cultiu i l'accés de qualsevol persona a la zona. Des d'aquest punt es va poder apreciar la superfície de la plantació. Un cop es va procedir al desmantellament de la mateixa, es van comptabilitzar 3.537 plantes; un pes de 700 quilos.

Per aquest motiu es va procedir a la detenció del responsable de la plantació, per la presumpta comissió d'un delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana).

El detingut, home, de 37 anys i nacionalitat albanesa, en situació d'estada irregular al nostre país, va ser posat a disposició de l'jutjat en funcions de guàrdia de Reus, que va decretar llibertat amb càrrecs i diverses mesures cautelars.

En el que va d'any a Tarragona, s'han desmantellat 28 plantacions amb més de 25.000 plantes de marihuana; un pes total de 1.471 quilos, resultant 74 persones detingudes i/o investigades per la comissió d'aquests il·lícits.

Paraules clau:

Notícies relacionades