Back to top

Detenen el promotor del Festival de Música de Cambrils

La policia l'acusa de realitzar un frau de més de 200 milions d'euros a través de dues societats mercantils. Una de les quals Publiolimpia, que ja ha deixat de ser oficialment l'organitzadora de l'esdeveniment musical
Antoni Mas durant la presentació de l'edició d'enguany del FIMC

El passat 6 de juny el promotor del Festival Internacional de Música de Cambrils, Antoni Mas, era detingut pels Mossos d'Esquadra. La policia acusa Mas d'haver estafat més de 200 milions d'euros a través de dues societats mercantils, Producciones y eventos BCN 2003 S.L. i PubliOlimpia S.L., sent aquesta última la fins ara organitzadora de l'esdeveniment musical.

La manera de procedir de Mas, segons la Divisió d'Investigació Criminal adscrita a la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de la Moneda de Mossos, era piramidal mitjançant l'oferta d'alts rendiments en interessos, amb una gran diferència respecte d'altres productes similars al mercat, si els estafats invertien en la compra d'espais publicitaris de grups i mitjans de comunicació d'àmbit estatal i la seva posterior cessió i venda a grans societats per tal que s'hi anunciessin.

Així doncs, l'atractiu de l'operació es concentrava en l'alt rendiment econòmic en interessos en relació amb el capital invertit i també en el poc risc que aparentava aquest producte.

Mas, presumptament, culminava el frau simulant i falsificant factures com a garantia. Fet que li permetia obtenir el capital de grans i petits inversors fins superar els 200 milions d'euros estafats en total.

Els Mossos confirmen que la investigació segueix oberta i no descarten que hi puguin haver més detencions. La policia també fa una crida per a que totes les persones afectades acudeixin a la comissaria més pròxima des d'on poder denunciar els fets.