Back to top

Detingut per conduir begut un camió de matèries periolloses

Els Mossos d’Esquadra denuncien el conductor d’un camió que transportava matèries perilloses per conduir sota els efectes de l'alcohol a les Borges del Camp· Per precaució es va activar el Pla Especial d'Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).
Detingut per conduir begut un camió de matèries periolloses

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit, adscrits al sector de Tarragona, van denunciar ahir el conductor d’un camió de gran tonatge carregat amb prop de 24.000 quilos d’àcid clorhídric. L’home, de nacionalitat lituana i de 31 anys, va ser denunciat administrativament per conduir sota els efectes de l’alcohol i per circular per una ruta prohibida.

Els fets van passar al voltant de les 20 hores quan un indicatiu de trànsit va aturar un camió amb matrícula de Lituània i cisterna amb plaques alemanyes al punt quilomètric 864 de la N-420 en sentit Falset, al terme municipal de les Borges del Camp (Baix Camp).

En la prova de detecció alcohòlica, el transportista, el qual va sortir d’Alemanya amb destinació a Flix (Ribera d’Ebre), va donar un resultat positiu de 0,54 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, motiu pel qual se’l va denunciar amb una sanció per valor de 1.000 €. Els agents també van denunciar-lo amb 500 € per circular amb un camió d’aquestes característiques per un itinerari prohibit.

 L’actuació va comportar l’activació del Pla Especial d'Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). Bombers de la Generalitat de Catalunya pertanyents al parc de Reus es van fer càrrec del trasllat del camió fins a un estacionament especialitzat en el transport de mercaderies perilloses ubicat a Flix on ha restat immobilitzat fins avui.