Back to top

Diagnosticant el servei d'Urgències i Emergències Català

Més de 400 professionals participaran fins demà al 24è Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències a Reus.
Més de 400 professionals participaran fins demà al 24è Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències a Reus

Segons els organitzadors es tracta de l'edició amb més participants, en la qual reflexionen i s'actualitzen qüestions de tipus científic i organitzatives en l'àmbit de la medicina d'urgències. Així com també debaten sobre les novetats mèdiques aplicades als tractaments de malalties més freqüents com arítmies, infeccions o el tractament de malalts crònics.

Per altra, també s'està donant a conèixer entre els professionals el Pla Nacional d'Urgències, anunciat per la Conselleria de Salut fa un parell de setmanes. "Està en la boca de tots aquest pla que ha d'intentar redreçar aspectes que des de fa temps s'han distorsionat en els serveis d'urgències", ha reblat el president de Societat Catalana Medicina i d'Urgències i Emergències, Òscar Miró.

Per la seva part, la presidenta del comitè organitzatiu d'aquest congrés Reus, Catalina Serra, ha afirmat que el servei d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus té els problemes genèrics de la resta de centres hospitalaris catalans. "Rep pics estacionals com a tot arreu i els problemes són de drenatges, de la sortida dels pacients". Per tot plegat, apunta que "el fet de retornar el pacient a domicili quan no requereixi un ingrés hospitalari" cal per exemple "una coordinació més estreta amb l'atenció primària o bé plantejar-se altres vies com l'hospitalització a domicili".

Unes actuacions que es recullen en el Pla Nacional d'Urgències i que segons expliquen aquests responsables s'aniran implantar territorialment adequant-se a les necessitats de cada centre.