Back to top

Diagnostiquen 2.000 nous casos de càncer de pell a l'any

La demarcació de Tarragona registra cada any més de 2.000 nous casos de càncer de pell. Els especialistes recomanen dur a terme un control exhaustiu de les taques que puguin aparèixer i pigues. Ara bé, alerten que la protecció s'ha de donar durant tot l'any i no només a l'estiu.
platja

L'arribada del bon temps accentua l'exposició del cos al sol. És per això que els experts alerten de la necessitat de protegir-se de les radiacions ultraviolades del sol. De fet, a la demarcació de Tarragona es diagnostiquen cada any més de 2.000 nous casos de càncer de pell. El director de la Fundació per a la Investigació i Prevenció del Càncer, Jaume Galceran, destaca que 'dividim els múltiples tipus bàsicament en dos tipus: els melanomes, que són els més agressius i els carcinomes escamosos que són molt més freqüents i se'n diagnostiquen més de 2.000 nous casos a l'any'. 

En el cas dels melanomes, els càncers més agressius, s'han diagnosticant 100 nous casos a l'any. En aquest cas la mortalitat és força baixa, ja que tenen una supervivència del 85% dels casos als cinc anys. Tot i això, cal vigilar l'aparició de taques o canvis en la pell i protegir-se durant tot l'any. Anualment es produixen un total de 45 morts a causa del càncer de pell de tots els tipus de la demarcació. casos de mortalitat per culpa d'aquest càncer a la demarcació.

Els experts alerten de la necessitat de protegir-se amb barrets, roba o cremes solars durant tot l'any, ja sigui estiu o hivern. A més recorden que la gent de pell més clara tenen més risc de patir càncer de pell.