Back to top

El Dijous Gras a Reus, sinònim de coca d'ou

A banda de la botifarra i la coca d'ou, també s'acostuma a fer la cassola de Carnaval.

Al llarg d'aquesta setmana, qui mana és el Rei Carnestoltes i aquest Dijous Gras, toca menjar botifarra d'ou. Però a Reus, més enllà d'aquest tipus de botifarra, també fan un postre que té l'ou com a protagonista, la coca d'ou. La seva elaboració ha perdurat al llarg dels anys.

La cassola de Carnaval, una tradició d'anys enrere

Més enllà de la coca d'ou, de llardons o la botifarra d'ou, per Dijous Gras també s'acostuma a fer la cassola de Carnaval. 'S'hi posava peus de porc, diferents embotits i es cobria amb una capa d'ou i molt de sucre', recorda la membre de Carrutxa, Raquel Ferret. Tot plegat s'emmarca en la celebració del Carnaval, enguany marcada per la pandèmia, però que malgrat tots els malgrats, manté les tradicions intactes.

Paraules clau:

Notícies relacionades