Back to top

"Per Dijous Gras tot s'hi val!"

Avui és Dijous Gras. I això és sinònim de botifarra d'ou i coca de llardons. El Mercat Central ha donat el tret de sortida al Carnaval, gastronòmicament parlant, oferint com cada any pa amb oli i botifarra d'ou als seus clients.
Una imatge del mercat central

"Per Carnaval tot s'hi val!". Per això, tots aquells que s'ha apropat fins al Mercat Central han pogut degustar una llesca de pa amb oli i botifarra d'ou i un fer un bon glop de vi amb porró. Els més golafres han pogut repetir tantes vegades com han volgut.

Tots ells han coincidit que es tracta d'una "tradició" que no es pot perdre perquè la botifarra d'ou "és boníssima". Segons ha explicat Carles Borrull, carnisser del Mercat Central, tal com mana la tradició s'han de menjar "productes mes greixosos abans que s'iniciï la Quaresma", com és el cas d'aquest embotit elaborat de carn de porc, ous i les espècies corresponents.

Aquest mestre artesà ha afirmat que "la dificultat d'aquesta botifarra és que l'ou quan cou creix i, queda una botifarra llustrosa, per tant, si l'omplim massa es rebenta".

L'esmorzar de pa amb botifarra d'ou és una iniciativa del Mercat Central que se celebrar des de fa anys.