Back to top

Diligències penals per a quatre conductors que superaven la taxa d’alcohol de 0,60mg/l

La Guàrdia Urbana ha obert diligències judicials aquest cap de setmana contra quatre conductors que van donar un resultat positiu superior a 0,60 mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia. Si bé superar els 0,25 mg/l constitueix una falta administrativa, sobrepassar els 0,60 mg/l representa un delicte penal.
guàrdia urbana reus

La Guàrdia Urbana ha instruït aquest cap de setmana diligències judicials per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit contra quatre conductors que van donar un resultat positiu superior a 0,60mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d'alcoholèmia.

El dissabte a les 04.50h a l’avinguda de Salou una patrulla policial va aturar un turisme durant un control. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, un home de 44 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques en haver donat un resultat positiu de 0,94 mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d'alcoholèmia. El mateix dissabte a les 12:15h, al carrer de Batan, una patrulla policial va obrir diligències contra un altre conductor. En aquest cas, l’home de 30 anys va donar un resultat positiu de 1,08 mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d'alcoholèmia.

D’altra banda, diumenge a les 6.40h es va produir un xoc entre un turisme i diversos vehicles estacionats. La Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials contra el conductor causant de l’accident, un home de 20 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit en haver donat un resultat positiu de 0,62 mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d'alcoholèmia. Per últim, el mateix diumenge a les 21.26h, a l'avinguda Universitat, una patrulla policial va instruir diligències judicials contra un altre conductor, un home de 36 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per haver donat un resultat positiu de 1,24 mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d'alcoholèmia.

Els quatre casos representen un delicte penal contra la seguretat viària perquè superen els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire espirat (0,40 mg/l en cas que hi hagués hagut un accident). Això pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. En aquest sentit, cal recordar que la taxa permesa d’alcohol és 0,25 mil·ligrams per litre d’aire espirat. Superar aquest índex fins al 0,60 constitueix una falta administrativa; sobrepassar-lo, un delicte penal.