Back to top

Un Dimarts Sant reusenc sense tambors de Calanda

Avui se celebra Dimarts Sant, una jornada que a Reus està estretament vinculada amb els tambors de Calanda. I és que tradicionalment, se celebra la Processó de l'Amargura, que des de fa vint anys compta amb la participació d'una representació d'aquesta entitat de Teruel. En el dia d'avui però, l'excepcionalitat no permet que la capital del Baix Camp retroni al ritme dels seus tambors.
calanda

El coronavirus obligarà a canviar el so dels tambors de Calanda pel silenci dels carrers buits. Aquest Dimarts Sant, la ciutat de Reus tenia per costum celebrar la Processó de l'Amargura, una data marcada al calendari per la Cofradía Jesús Nazareno de Calanda, que es desplaçava fins a la capital del Baix Camp amb la voluntat de fer ressonar la ciutat. Després de vint anys de tradició però, enguany no podrà ser-hi present.

A més a més, aquest 2020 representava una data especial per a l'entitat aragonesa, ja que complia 50 anys d'història. Malgrat tot, des de Reus han assegurat que no perdran el costum de la Rompida. 

Avui els carrers de Reus oferiran una imatge encara més insòlita d'un Dimarts Sant, que d'alguna manera o altra, podria recordar un Dijous Sant amb la processó del silenci, això sí, amb un centre de la ciutat totalment desert.

canalreus a telegram

Notícies relacionades