Back to top

El director de Ràdio Cambrils, nomenat pels pèls

Després d’un extens debat, el ple municipal ha aconseguit la majoria reforçada per nomenar al periodista tarragoní Adrià Muñoz com a nou director de Ràdio Cambrils.
ple

Ràdio Cambrils ha sobreviscut a un nou escull. En la sessió plenària d’aquest mes de març, s’ha portat a votació el nomenament del director d’aquest mitjà de comunicació, el qual va estar 28 anys en funcionament i ja en porta sis tancats. L’aprovació d’aquest punt però, no ha estat fàcil. En primer lloc, perquè al ser un càrrec d’alta direcció, calia comptar amb una majoria reforçada, el que es tradueix en catorze vots de vint-i-un possible. I s’han aconseguit, però no abans d’un extens debat entre tots els grups municipals presents a la sala de plens. D’aquesta manera, el periodista tarragoní Adrià Muñoz serà l’encarregat de liderar aquest projecte radiofònic.

Les crítiques no s’han fet esperar. Iván Sanz, d’Assemblea de Cambrils, ha estat el primer en obrir la llauna. Segons Sanz, el procés de selecció d’aquest càrrec no ha estat el millor possible. Entre d’altres qüestions, ha destacat el fet de la manca d’una entrevista personal, un apunt que considera indispensable en un càrrec d’aquestes característiques. Tampoc ha vist amb bons ulls el plantejament de la ràdio, el qual considera que es troba mal dimensionada. Concretament, considera que el model proposat, amb tan sols dos professionals -un director i un periodista-, és inviable. Malgrat tot, no ha discutit la necessitat d’una ràdio pública al municipi. Per aquest motiu, ha justificat el seu vot com una abstenció ‘molt crítica’.

Una visió compartida pel Partit Popular, encara que l’agrupació s’ha mostrat encara més dura envers aquest tema. De fet, sense pèls a la llengua, David Chatelain ha repetit el seu posicionament totalment en contra de la reobertura de la ràdio. En el seu discurs, ha insistit en arguments que ja havia utilitzat en anteriors sessions, entre ells, el fet que les dades d’audiències generals no deixen ben parat aquest mitjà de comunicació o bé que el seu plantejament no contempla més llocs de treball i per tant, futurs sous que caldria tenir en compte.

D’una forma més suau però en una línia similar s’hi ha mostrat Ciutadans, qui ha destacat que el model proposat no és l’idoni en el context del segle XXI. Més enllà d’això, la regidora a l’oposició Patricia de Miguel ha posat en dubte la proposta de la ràdio, però no la vàlua del candidat.

En el sentit contrari s’hi troba el Nou Moviment Ciutadà, partit municipalista que ha justificat el seu vot favorable a la coherència política, ja que compartia la reobertura de la ràdio en el programa electoral, de la mateixa manera que ho contemplava Esquerra.

De fet, des del lloc del govern local, l’alcaldessa Camí Mendoza s’ha mostrat crítica envers el debat creat pel conjunt del ple. Per això, ha respost a les observacions de l’oposició referents al procés de selecció, posant sobre la taula que tots els agents implicats en la redacció de les bases hi van votar a favor en el seu dia.

Malgrat que des del primer moment, el govern ha demanat no mesclar el nomenament del candidat amb la valoració del model de la ràdio, el debat ha tingut pinzellades d’ambdós temes. Així, s’ha intentat que les intervencions no se centressin en reobrir o no aquest mitjà de comunicació, encara que sense èxit.

L’hora de la veritat ha arribat amb la votació. De 21 vots possibles, se n’han requerit 14 perquè Ràdio Cambrils no es quedés en un calaix. Abans d’aquest moment, i en passadissos, no era clar el resultat final. La balança l’ha acabat decantant la regidora Encarni Bello, qui juntament amb els vots a favor d’ERC, PdeCat, PSC, NMC i les regidora no adscrita Cinta Ballesté ha fet possible que la ràdio superi aquest repte. Frontalment en contra s’hi han posicionat PP, Cs i els regidors no adscrits Santi Gámez i Imma Sierra. En blanc hi ha votat AdC.

A partir d’aquí, el calendari continua apretant per la posada en marxa d’aquesta ràdio. Ara bé, les eleccions municipals podrien tenir influir una hipotètica inauguració, que també es posa en entredit tenint en compte que la campanya electoral dels comicis generals a l’Estat que comença la setmana vinent també podrien impedir-la.

La RLT veu la llum verda

Un dels altres punts que ha allargat la sessió plenària del mes de març ha estat l’aprovació de la RLT, la Relació de Llocs de Treball, que ha tirat endavant amb 15 vots a favor. Des de l’equip de govern, valoren aquest projecte com una millora necessària al conjunt d’empleats del consistori. En la seva exposició, el regidor d’Hisenda i Personal Jaume Gila ha considerat que aquesta és una eina que servirà per valorar millor la feina que es duu a terme a la casa. Així, assegura que millorarà l’estructura i racionalització de les tasques, així com també ajudarà a la planificació. Per tot plegat, ha demanat que sigui quin sigui el color polític que mani en el següent mandat, es segueixi apostant per aquest projecte.

Una intervenció que ha estat generalment criticada per part de l'oposició. Des d’Assemblea de Cambrils, el seu portaveu Iván Sanz, ha destacat que la RLT arriba tard i concentra vint anys de lluites laborals. En aquest sentit, ha posat de manifest que el calendari que s’havia proposat en un inici no s’ha acabat complint. Segons càlculs del govern local, l’elaboració d’aquest estudi s’hauria d’haver finalitzat passats onze mesos, però s’han acabat convertint en prop de 33.

El Partit Popular, amb David Chatelain al capdavant, també ha ficat èmfasi en la manca de compliment del calendari. De forma contundent, ha assegurat que el mandat actual ha actuat ‘tard i malament’, també en el cas de la RLT. A la vegada, ha insistit que el seu grup ja va posar de manifest la manca d’informació en relació a l’organigrama proposat, de caràcter horitzontal.

Des de Ciutadans, Imanol Rico ha reiterat la tardança d’aquest document i ha qüestionat al govern per què no s’ha buscat consens sobre la RLT amb l’oposició. Segons Rico, el govern ‘ha perdut una oportunitat d’or’ en aquest sentit.

El portaveu de NMC, Oliver Klein ha considerat que el seu partit ha fet oposició, mostrant-se crític en una sèrie d’aspectes. Ha aclarit que el seu vot no seria a favor del govern, sinó a la necessitat de tenir una RLT activa.

A tot plegat, el regidor Jaume Gila ha reblat les crítiques assegurant que s’ha treballat dur per elaborar aquest document i que no ha estat un camí fàcil. En referència al concepte de terminis, Gila ha posat èmfasi en què la RLT s’ha fet sense presses per tal de fer-la ‘com déu mana’. Per exemplificar aquesta afirmació, ha posat de manifest que el comitè d’empresa i el govern van arribar a un acord en una hora de reunió. I justament en aquesta línia, ha posat en valor que es tracta de l’únic equip de govern que ha aconseguit un acord com aquest. Pel que fa a la implementació d’aquest document, el regidor ha assegurat que serà gradual, en funció del pressupost i el reglament municipal.

Moments abans de la votació, un petit grup de persones han mostrat una sèrie de cartells on s'interpel·lava al govern i a la seva feina. 

cartell

Finalment, aquest projecte d’organització del funcionariat de l’ajuntament de Cambrils ha vist la llum verda amb els suports de l’equip de govern, juntament amb Assemblea de Cambrils i les regidores no adscrites Cinta Ballester i Encarni Bello. En canvi, PP, Ciutadans i els regidors no adscrits Santi Gámez i Imma Sierra.

Paraules clau:

Notícies relacionades