Back to top

El disc de vinil està en auge

Nostàlgics i amants de la música amb bona sonoritat han tingut cita aquests dies a Cambrils, en el marc de la Fira del Disc. És un dels actes previs a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, i s'allargarà fins aquest dilluns. Els aficionats afirmen que el sector està en augment, i que cada vegada hi ha més joves que s'interessen per aquestes relíquies musicals.
fira

Col·leccionistes i curiosos han remenat entre vinils, cd's i dvd's, per recordar clàssics de dècades passades i poder adquirir algunes de les joies musicals, testimonis d'èpoques passades però, que sovint, continuen ben vigents en els nostres dies. De fet, el sector del vinil està creixent, i també l'interès dels joves per aquest suport musical. "Ara mateix hi ha un boom", diu Juanma Rojas, un dels expositors de la fira, "s'estan fabricant vinils, els grups editen en vinil, i la gent compra vinil, molta gent jove que vol punxar als bars, que vol tenir aquells discos dels que han sentit parlar els seus pares, aquells discos que els agraden perquè els editen els grups... el vinil està a primera línia", afegeix Rojas. Àngel Querol, un altre expositor de la fira, s'expressa en la mateixa línia: "Durant molts anys tot això estava en decadència. Actualment ja estan fabricant vinils al Japó, estan fent fàbriques noves, màquines noves(...) Que els japonesos fabriquin vinil vol dir algo".

Els més demanats són Pink Floid, Nirvana, Beatles, Rolling Stones, The Purpple, Led Zeppelin... en definitiva, clàssics de les darreres dècades del segle passat. Els estils de música que més s'adquireixen són el heavy, punk, rock i reggea. A la fira, però, també hi ha merxandatge i tot allò relacionat amb el món de la música i de l'audiovisual. L'Elsa Sánchez, per exemple, ha quedat meravellada en veure l'oferta de pelis antigues, en Pere Freixenet, en canvi, busca música dels anys 60 i 70.

Entre les peces més exclusives i valuoses, un treball de Pau Riba. "Pau Riba era un geni", diu Juanma Rojas, "i els genis fan poques coses, el que fa que aquest LP estigui molt buscat, i és una peça de col·leccionista de nivell", afegeix.

Però hi ha articles per a totes les butxaques, des dels pocs euros fins a centenars d'euros

Notícies relacionades