Back to top

Divisió veïnal per la instal·lació d'un Mercadona a la Sedera

Els veïns del Barri Monestirs demanen que Mercadona concreti el seu projecte per instal·lar un dels seus supermercats als terrenys de l'antiga Sedera. La cadena valenciana veu aquest emplaçament com una opció per poder-hi ubicar un nou establiment però sempre que els residents hi estiguin a favor.
Divisió veïnal per la instal·lació d'un Mercadona a la Sedera

La notícia de què Mercadona està estudiant l'opció d'ubicar un nou establiment al solar de l'antiga Sedera ha tornat a convertir aquests terrenys en una polèmica entre els residents de la zona. L'Associació de Veïns de Monestirs no veu amb mals ulls aquesta possibilitat però hi ha alguns aspectes que els preocupen.

El pla de mobilitat que hi ha previst per a la circulació de vehicles que aquest nou supermercat ocasionaria és el principal motiu de dubte, però el veïnat també vol saber com es construirà aquest nou edifici. Cal recordar que durant l'enderroc de l'antiga fàbrica tèxtil, els veïns ja van denunciar diverses molèsties i irregularitats en les obres.

Alfonso Berbel és el president de l'Associació de Veïns de Monestirs i explica que "la gent no diu s'imposa a dir no al Mercadona però sí que diu que de moment no. De moment no fins que sapiguem realment com funcionarà aquest Mercadona i com s'obrirà el carrer de la sedera que actualment està tancat perquè la circulació és molt important per nosaltres i els veïns no es fien de ningú".

Els residents del Barri Monestirs han acordat aquest dilluns en assemblea que donaran l'oportunitat a Mercadona per definir millor aquest projecte i els resolgui els dubtes que tenen per tal de prendre una decisió. Per altra banda l'empresa valenciana ja va declarar que només utilitzaria aquesta ubicació si els veïns hi estaven a favor.

Berbel ha afegit que "quan l'Associació de veïns tinguem els plànols i la viabilitat de circulació del terreny, llavors decidirem si acceptem o no el projecte".

Mas Vilanova i Passeig Misericòrdia, en contra

Per altra banda, les entitats veïnals Mas Vilanova i Passeig Misericòrdia s'han posicionat negativament sobre el tema i consideren que la implantació d'aquest nou establiment comportaria un impacte mediambiental a la zona del Passeig.

Des d'aquestes associacions es considera que 'el passeig és un dels pulmons de la ciutat, punt de trobada per fer esport, per caminar, per acollir manifestacions festives tradicionals i que la majoria dels reusencs identifiquen com espai de vida ciutadana, i per tant s’ha de ser molt curós alhora de permetre qualsevol actuació que ho pugui posar en perill'.

En el mateix comunicat, els veïns afegeixen: 'En aquest sentit preocupa, i molt, l’impacte mediambiental que pot suposar aquest nou equipament, a nivell de sorolls, fums, olors, etcètera. Així, des de les associacions Mas Vilanova i Passeig de Misericòrdia, es demanarà, si el projecte tira endavant, un estudi mediambiental sobre l’impacte que implica un supermercat d’aquestes dimensions.'