Back to top

Doble commemoració en el concert "Retalls de Cobla"

El món de la cobla i la sardana ha estat protagonista aquest cap de setmana a Reus amb el concert "Retalls de cobla". Interpretat per les cobles Reus Jove i Berga Jove, el concert ha volgut ser un homenatge al compositor Josep Maria Bernat, en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort, i el primer acte del vintè aniversari de la formació reusenca.
sardanes

El flabiol, la tenora, el fiscorn, el contrabaix... Els instruments de la cobla s'han fet sentir aquest dissabte al teatre Fortuny, en un repertori que s'ha mogut entorn de la figura del compositor i intèrpret Josep M. Bernat. El concert ha estat interpretat per les cobles Reus Jove i Berga Jove, que sovint inclouen peces d'aquest autor en el seu repertori, i ha estat dirigit per Jesús Ventura, qui va ser un gran amic de Bernat. L'actuació també ha servit per donar el tret de sortida als actes del vintè aniversari de la Cobla Reus Jove. Entre el públic, Josep Saperas, del Casal Tarragoní, que explica que "al Josep M. Bernat el vaig conèixer en vida, i té sardanes molt maques, com "En un racó del claustre", i d'altres, i per això fem un homenatge doble, el de la Cobla Reus i a Josep M. Bernat". La Dolli Roca, dels "Amics de la sardana" de Cambrils, també ha assistit al concert, i ens diu que "la Reus Jove podem dir que és la nostra cobla, perquè baixa bastantes vegades a Cambrils, i no podíem faltar al vintè aniversari de la seva fundació".

En el concert s'han pogut escoltar sardanes com "Scala Dei", del propi Bernat, i "Camí de nit", de Josep M. Serracant, íntim amic de l'homenatjat.

Es tracta d'una actuació que ja es va portar a Berga a principis de mes, i que es podrà tornar a escoltar a Barcelona i a Bellpuig.

El concert s'emmarca en la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana.

Notícies relacionades