Dolçor roig-i-negra

El Reus Deportiu La Fira guanya 5-8 al Liceo i allarga el moment dolç de l'equip després d'aixecar la Copa d'Europa. Els roig-i-negres tenen pràcticament assegurada la segona posició de l'hoquei lliga
crònica liceo reus

El Reus Deportiu La Fira no té aturador. El conjunt d'Enrico Mariotti no ha acusat gens ni mica el cansament de la Copa d'Europa i s'ha imposat al Liceo per 5 gols a 8. Partit sense res en joc entre gallecs i reusencs, només amb l'interès de certificar la segona plaça per part del club roig-i-negre. El conjunt de A Coruña ha fet el passadís als actuals campions d'Europa tot just abans de començar el partit.

El Reus Deportiu La Fira sempre ha anat per davant en el marcador. Els roig-i-negres s'han avançat al minut 2' gràcies a un gol de Raül Marín. Els gallecs han reaccionat aviat i Josep Lamas ha restablert l'empat un minut després. No ha estat fins al 13' quan Marc Torra ha fet el segon pel Reus i amb el resultat de l'1 a 2 s'ha arribat al descans.

Imatges: Luís Velasco.

La segona part ha estat totalment diferent a la primera i s'han vist fins a 10 gols sobre la pista. Matías Platero ha fet l'1 a 3 al 26' però Cesar Carballeiro ha retallat distàncies un minut més tard. Els roig-i-negres han ampliat l'avantatge en dos minuts de diferència. Al 31' Marc Torra, de penal, ha marcat el 2 a 4 i al 32' Àlex Rodríguez el 2 a 5. El conjunt d'Enrico Mariotti ha aprofitat l'eficàcia de cara porteria per posar terra de per mig. Raül Marín ha fet el sisè gol al minut 39'.

Però quan tot semblava dat i beneït, l'encontre s'ha convertit en una espiral ofensiu. Un gol rere l'altre. En 3 minuts s'han vist fins a 5 gols. Dava Torres ha retallat distàncies marcant dos gols consecutius en el minut 47'. Just després, Àlex Rodríguez ha respòs fent el 4-7 però Josep Lamas ha contestat marcant la cinquena diana gallega. Al 49' Joan Salvat ha marcat el darrer i definitiu vuitè gol reusenc. Victòria del Reus Deportiu La Fira per 5 gols a 8 que, combinat amb l'empat del CP Vic a la pista del Barça, situa l'equip a la segona plaça amb quatre punts d'avantatge sobre el tercer classificat. El proper encontre dels roig-i-negres serà dissabte 27 de maig a les 21:00 hores contra el Moritz Vendrell.

La fitxa del partit

HC Liceo: Xavi Malián, Henrique Magalhaes, Marc Coy, Dava Torres i Josep Lamas -cinc inicial- Carlo di Benedetto, Toni Pérez i César Carballeira

Reus Deportiu-La Fira: Pedro Henriques, Matías Platero, Albert Casanovas, Marc Torra i Raül Marín -cinc inicial- David Toda, Joan Salvat, Àlex Rodríguez, Marc Ollé i Sergi Torné

Gols: 0-1 / Raül Marín (2'), 1-1 / Josep Lamas (3'), 1-2 / Marc Torra (12'), 1-3 / Matías Platero (26'), 2-3 / César Carballeira (27'), 2-4 / Marc Torra (31'), 2-5 / Àlex Rodríguez (32'), 2-6 / Raül Marín (39'), 3-6 / Dava Torres (47'), 4-6 / Dava Torres (47'), 4-7 / Àlex Rodríguez (48'), 5-7 / Josep Lamas (48'), 5-8 / Joan Salvat (49')