Back to top

DOP Siurana: quaranta anys d'esforç

La Denominació d'Origen Protegida Siurana arriba als 40 anys de vida. En un acte celebrat, aquest dimarts, diversos representants han bufat les espelmes tot coincidint que la DOP es troba en un dels seus millors moments. De fet, destaquen que ja han arribat a envasat el 70% del producte certificat.
DOP Siurana: quaranta anys d'esforç

Quaranta d'anys d'esforç certifiquen el treball de la DOP Siurana i el producte que se'n deriva. Així és com el conjunt de la Denominació d'Origen Siurana ha donat el tret de sortida als actes de commemoració del seu 40è aniversari. Pagesos de totes les edats han estat els protagonistes d'un acte que ha servit per bufar les espelmes, però també per posar sobre la taula els deures pendents i els objectius futurs. El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha destacat que 'ja arribem al 70% de producte certificat i volem seguir creixent'.

Des del Departament d'Agricultura han explicat que estan tramitant la llei dels espais agraris, fet que ha de permetre impulsar la pagesia i el relleu generacional. La consellera Teresa Jordà ha assegurat que 'estem tramitat una llei que ha de permetre comptar amb un banc de terres. No pot ser que un jove pagès o ramader no tingui on cultivar o poder pasturar els seus ramats'. L'acte d'aniversari també ha servit per replantar una olivera centenària.

Paraules clau: