Back to top

Dos detinguts a Reus per falsificar receptes i traficar amb medicaments

Entre els dos van aconseguir, mitjançant receptes mèdiques falsificades, prop de 5.000 comprimits destinats al tràfic de drogues. Els Mossos d’Esquadra van detenir els dos veïns de Reus per un delicte contra la salut pública i per falsificació de document públic.
Els investigadors van localitzar al domicili dels detinguts 72 receptes de diversos centres mèdics.

Els detinguts, un home de 42 anys i una dona de 36 anys, recorrien a diverses farmàcies locals per comprar els medicaments. La investigació va iniciar-se a finals de febrer quan els Serveis Territorials del Departament de Salut a Tarragona es van posar en contacte amb els mossos per denunciar un possible cas d’abús de benzodiazepines. Es tracta d’una substància utilitzada mèdicament com a ansiolític per al tractament de crisis d’angoixa i l’insomni. A més, s’utilitza habitualment en tractaments de curta durada que no sobrepassen el màxim de quatres setmanes.

A partir d'aquestes dades i a través de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques, els agents van poder comprovar que durant el període investigat, la detinguda va rebre 2.500 comprimits mentre que l’home en va aconseguir 1.800. Segons la posologia estipulada per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, els detinguts s’haurien fet amb un escreix de més de 2.800 comprimits, en base a un tractament normal.

Els investigadors van determinar que els detinguts utilitzaven els medicaments per traficar, després de localitzar al domicili dels detinguts 72 receptes de diversos centres mèdics que haurien permès als detinguts obtenir 1440 comprimits més d’aquest medicament amb efectes hipnòtics. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 2 de Reus el passat 19 d’abril i van quedar en llibertat amb càrrecs.