Back to top

Dos documentals competeixen en la secció del MemoriReus

El Festival Internacional de Cinema de Reus, el Memorimage, arriba als seus dos dies forts, avui i demà. En total s'han programat una quinzena de produccions, entre les quals hi ha els dos documentals que competeixen dins la secció del MemoriReus: 'Baix a Mar' i 'El periple'. Ahir al magazín de Canal Reus TV, van parlar amb els seus responsables.
Baix a mar

La documentalista tarragonina Maria Roig torna a apostar per un documental amb imatges d'arxiu: 'Baix a Mar'. Un treball que fa un retrat de com eren els estius a Torredembarra entre els anys 20 i 40, i quina petja va deixar la guerra civil. El més curiós de la cinta és que està fet íntegrament amb imatges d'arxiu d'alta qualitat.

"El documental parteix d'una troballa a les golfes duna casa de Torredembarra", explica el director artístic del Memorimage, Daniel Jariod, mentre concreta que el que van cercar eren "unes llaunes amb les imatges i un gruix de cartes que fan referència a una família barcelonina que estiuejava a Torredembarra".


L'altra documental que competeix en aquesta secció és 'El periple' de l'ebrenc Mario Pons. En ell narra tres històries diferents: la d'una persona que han acomiadat de la feina, la d'una altra que han obligat a deixar casa seva i d'una darrera que viu en un cap de refugiats. Tres històries entrellaçades a través del mar mediterrani.

"El documental va sorgir a partir de la necessitat personal que tenia d'anar a veure què és el que passa als camps de refugiats", explica el director de la cinta, Mario Pons. Va ser allí on va conèixer el protagonista de 'El periple', un alt executiu que "després de treballar durant 30 anys es va trobar al carrer".

'Baix a Mar' es va projectar ahir al Memorimage, el torn de 'El periple' serà aquest divendres a les 19 h al Teatre Bartrina. El Bartrina serà, precisament, l'escenari de la clausura que es farà dissabte a les 22 h.

Paraules clau: