Back to top

Dos radars nous a Reus per reduir l'excés de velocitat

Els nous radars són mòbils i es podran ubicar a diferents vies de la ciutat on es percebi velocitats de trànsit excessives.

Amb l'objectiu de disminuir les sancions administratives per excés de velocitat, la Guàrdia Urbana ha adquirit dos radars pedagògics que s'aniran movent per diferents vies de la ciutat. La seva finalitat és la d'informar als conductors de la velocitats a la que van a través d'una panell lluminós. Els radars pedagògics s'han demostrat eficaços per reduir la velocitat als conductors i a adequar-se a la permesa.

Els radars adquirits són mòbils, poden ser fàcilment traslladats a altres llocs de la ciutat, rotant en diferents ubicacions. Tot i i que sovint es poden instal·lar a les entrades de la ciutat, també es poden ubicar a qualsevol lloc on la la Guàrdia Urbana o la ciutadania percebi velocitats del trànsit excessives.

Per completar la seva funció de seguretat, el radar pedagògic pot també registrar estadístiques de tràfic (velocitats mitjanes, màximes, quantitat de vehicles, etc), amb una memòria interna de més d'1 milió de vehicles, i facilitar la definició de les estratègies de seguretat viària que implementa la Guàrdia Urbana.

Radar pedagògic de Reus

Els radars pedagògics podrien arribar a multar

La funció pedagògica també es pot completar amb la instal·lació d’altres tipus de radars que denuncien les infraccions de velocitat. Els nous radars se sumen als que ja disposa la Guàrdia Urbana des de fa anys per al control de la seguretat viària.

Tot i que els dos darrers anys han estat marcats per la pandèmia, la Guàrdia Urbana controla la velocitat d'uns 70.000 vehicles cada any. Un 2,2% dels vehicles controlats superen el límit de velocitat. Uns 1.500 són denunciats. Generalment són infraccions administratives; tot i que es registra una mitjana anual de 4 delictes contra la seguretat del trànsit per superar el límit de velocitat.

Radar Pedagògic Reus
  • Es considera delicte contra la seguretat del trànsit superar en 60 km/h els límits fixats en vies urbanes o en 80km/h en interurbanes. Els conductors que excedeixin els límits s'enfronten a una possible pena de presó de 3 a 6 mesos o multa o treballs en beneficis de la comunitat. Les persones infractores també s'enfronten a una privació de el dret a conduir d'entre 1 i 4 anys.
  • Es considera infracció administrativa superar el límit de velocitat entre la velocitat permesa a la via i el límit penal. El conductors s'exposen a multes d'entre 300 i 600 euros i a la retirada d'entre 2 i 6 punts del carnet, segons la limitació de la via i la velocitat a què es circula.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades