Back to top

El Drac de Reus guanya els Cóssos 2018

El Drac de Reus ha guanyat els Cóssos 2018. Una competició que es disputa entre els elements festius de la ciutat i amb motiu de la festa major de Sant Pere de Reus. Un dels objectius del torneig és passar-ho bé.
El Drac de Reus guanya els Cóssos 2018

Anar amb bicicleta i agafar les anelles, el pal ensabonat, bitlles i cursa de sacs. Aquestes són les quatre proves dels Cóssos, el torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius de la ciutat. Centenars de persones no s'han volgut perdre aquest esdeveniment a la plaça Mercadal. I és que enguany la competició arribava a la novena edició. El Drac de Reus ha guanyat a la final la colla del Bou de Reus. Unes proves que requereixen enginy, equilibri i força. Els integrants dels equips tenen els objectius clars.

"Hem vingut els Cóssos per animar el Bou, a veure si els portadors i els pares guanyen. I a veure si remuntem. L'últim cop vam quedar segons", explica un dels participants del Bou, Pere Marsal."No ens emportarem els premis i venim a fer animació", comenta Eric Gil del Basilisc de Reus."Venim a passar-nos'ho bé i si pot ser guanyar", afegeix Ona Pallejà dels Xiquets de Reus.

Coreografies, pancartes, música i disfresses han omplert la plaça del Mercadal. El CRAC, l'entitat que integra l'Àliga i el Ball de Cavallets ha guanyat la categoria a la millor afició. Amb aquests jocs, Reus recupera les curses o Cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.