Back to top

Dues empreses es disputen el nou contracte de la brossa

Fomento de Construcciones y Contratas i Valoriza Servicios Ambientales són les dues empreses que s'han presentat al concurs per adjudicar la nova contracta de la brossa. És el segon cop que s'obre concurs perquè el primer va quedar impugnat.

L'Ajuntament de Reus va haver d'incrementar el preu del contracte de la brossa en mig milió d'euros anuals per fer-lo més atractiu. Tot plegat després que el primer plec de clàusules quedés anul·lat perquè dues de les tres empreses que es van presentar al concurs impugnessin la licitació. 

Però tot i aquest increment del preu del contracte, només dues empreses optaran a la licitació del servei de recollida de les escombraries i neteja de la ciutat. Són Fomento de Construcciones y Contratas, que és qui ara mateix fa el servei, i Valoriza Servicios Ambientales, una filial de Sacyr que es dedica a diversos àmbits de l'urbanisme i que, entre d'altres, està enllestint la remodelació de la Boca de la Mina. 

Segons fonts del sector, el preu de la licitació no és suficientment atractiu, i per això no s'hi han presentat més empreses. De fet, companyies importants de l'àmbit estatal han descartat el contracte de Reus perquè manca, segons diuen, un milió d'euros anuals al preu definitiu. 

Enllestir el concurs al novembre

A hores d'ara no s'ha obert encara cap dels tres sobres que les dues empreses han presentat per fer-se amb la licitació. Són els plecs administratius, tècnics i econòmics. Això implicaria que, si tot va bé, el nou contracte podria adjudicar-se a finals d'octubre o principis de novembre. Si s'encallés el procés o fins i tot si alguna de les dues empreses que s'han presentat tornessin a impugnar alguna part del concurs, tot plegat podria allargar-se fins al 2021. 

Reivindicacions laborals

Nou contracte de la brossa

Tot plegat en un contracte que arriba tres anys tard, i després de diverses prórrogues. Una situació que planteja la necessitat imperiosa de renovar la maquinària i els vehicles de la neteja de la ciutat. De fet, els treballadors fa temps que es plantegen mobilitzacions en aquest aspecte. 

Els treballadors també reclamen que el nou conveni laboral, que s'està negociant ara, sigui assumit per l'empresa que es quedi la lticitació. A hores d'ara es queixen que els manquen efectius, després que s'hagin tornat a activar els protocols de neteja i desinfecció d'escoles i altres espais comunitaris. 

Paraules clau:

Notícies relacionades