Back to top

Eduard Xatruch: “Gràcies a El Bulli els cuiners som més lliures”

CRISTINA GONZÁLEZ

El cuiner Eduard Xatruch dóna el tret de sortida a les Jornades Gastronòmico-Turístiques de Cambrils

L’ex xef de cuina del restaurant El Bulli i propietari dels restaurants Compartir, a Cadaqués, i Disfrutar a Barcelona, Eduard Xatruch, ha estat l’estrella convidada a les Jornades Gastronòmico-Turístiques de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Tot i la seva fama internacional, Xatruch reivindica la feina de cuiner com un ofici dur i lluny dels flashos dels periodistes.

Nascut a Vila-seca ara fa 33 anys, Eduard Xatruch es va formar com a cuiner a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. El seu pas pel centre li va permetre, l’any 1999, fer pràctiques al restaurant El Bulli de Ferran Adrià. Establiment del qual seria cuiner en cap durant 16 anys. Fa tres anys engegava, juntament amb altres companys, Compartir, el seu propi restaurant a Cadaqués. No satisfet amb això, aquest desembre obria l’establiment Disfrutar, a Barcelona. Una aposta per la cuina moderna i d’avantguarda enfocada a la degustació.