Back to top

Educació, Sanitat i Administració Pública diuen prou a les retallades

Professionals del sector de l'Educació, la Sanitat i l'Administració Pública s'han manifestat aquest migdia en una vaga unitària per exigir la fi de les retallades.
Educació, Sanitat i Administració Pública diuen prou a les retallades

Els sectors de la Sanitat, l'Educació i l'Administració Pública s'han concentrat arreu de Catalunya per revertir les retallades que es van iniciar arran de la crisi econòmica. Una manifestació que a Tarragona ha donat el tret de sortida a les 12 del migdia des de la Plaça Imperial Tarraco i que ha recorregut tota la Rambla Nova fins a arribar davant delegacions territorials d'Ensenyament i Polítiques Digitals i Administració Pública. Unes retallades que des dels sindicats denuncien que malgrat que els van assegurar que serien temporals, després de 8 anys continuen ben presents.

"No s'està demanant res més del que es tenia abans de les retallades. I aquestes retallades per part de l'Administració i per part del Departament d'Ensenyament es va dir sempre que eren excepcionals, que estaven motivades pel greuge econòmic, per la situació d'emergència econòmica del país, però que eren excepcionals. I resulta que s'han tornat d'excepcionals a ordinàries", explica Fina Tudó, membre del sindicat Professors de Secundària.

Una manifestació que per part dels sindicats de Sanitat i Educació ha anat acompanyada d'una vaga de 24 hores. No obstant això, des de l'Administració Pública s'ha convocat una vaga de dues hores per poder assistir a aquestes mobilitzacions.

Unes aturades on també s'hi ha sumat el sector universitari, el qual ha estat rebut amb aplaudiments, i que coincideixen amb la que ja va iniciar el sector de la Sanitat aquest mateix dilluns.