Back to top

Eliminar barreres per combatre la violència envers les dones

El pròxim 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. I és per això que l'Ajuntament de Reus organitza un acte institucional i diverses activitats sota el lema "La violència sexual vers les dones, ara més visible".
25N

Acte obert a tothom

Un curs de defensa personal, diverses ponències sobre la violència de gènere o una visualització de la sèrie de Netflix 'Creedme' són algunes de les activitats que es duran a terme durant la setmana que ve amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

De fet, l'acte central serà el dilluns 25 de novembre a l'auditori del Palau Bofarull. Una jornada que és oberta a tothom, i especialment a les persones que treballen en l'àmbit de la violència envers la dona.

vilella

Eliminació de les barreres lingüístiques

Enguany, des de l'Ajuntament per tal d'arribar al màxim de dones possibles i eliminar les barreres lingüístiques s'ha fet un díptic explicant els serveis i com accedir-hi amb els cinc idiomes més parlats a la ciutat reusenca: el català, el castellà, el romanès, l'àrab i el xinès. 

Díptic amb tots els serveis

196 víctimes de violència de gènere ateses

L'acte de cloenda constarà d'una lectura de poesia en memòria de l'alumna Kellyn Mariela, que va morir el 30 de gener d'enguany, assassinada per la seva parella. Pel que fa al nombre de víctimes de violència de gènere ateses a Reus durant el 2019 es troba en 196, entre l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV) i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

  SIAD OAV Total
Dones ateses  125 165 261
Atencions realitzades    711 415 1.126
Dones ateses servei psicològic     48
Atencions del servei d’assessorament psicològic     199
Dones ateses servei jurídic     190
Atencions del servei d’assessorament jurídic     227
Dones en situació de violència 107 114 196
Homes atesos 62 20 81

                                 

Cartell 25N                       

25N

Notícies relacionades