Back to top

Els 14 vuitmils d'Òscar Cadiach en un llibre

L'alpinista tarragoní Òscar Cadiach es va convertir el passat mes de juliol en el primer català a assolir els 14 cims de més de 8.000 metres, sense l'ajuda d'oxigen addicional. Després d'assolir el Broad Peak, el periodista del Diari de Tarragona, Francesc Joan i Matas ha narrat en un llibre totes les ascensions.
Llibre Òscar Cadiach

'Els 14 vuitmils d'Òscar Cadiach i Puig. Trenta-cinc anys als cims més alts de la Terra sense oxigen addicional', aquest és el títol del llibre cap d'esports del Diari de Tarragona, Francesc Joan i Matas, mitjà des del qual ha seguit la trajectòria de Cadiach. La publicació és un recull de 14 capítols, un dedicat a cada cim. En cadascun d'ells "s'intenta atrapar al lector amb una història punyent d'Òscar Cadiach", ha apuntat Joan i Matas. 

El periodista defineix el llibre com "un llibre d'aventures i de conquestes, però també de moments dolços i tristos". Unes pàgines molt visuals ja que compten amb 300 fotografies fetes pel mateix Cadiach durant les expedicions. També es recullen les opinions de diferents alpinistes que han acompanyat Cadiach al llarg d'aquests cims.

La idea del llibre va sorgir al Nadal de 2013 quan Cadiach anava a marxar al Broad Peak la següent primavera. "La idea és que quan marxés ell tinguéssim el gruix del llibre acabat, pendent únicament de l'última expedició", ha explicat el periodista. La fita però, se li va encallar. No va ser fins el 27 de juliol de 2017 que Cadiach va arribar al cim de l'Himàlaia, al quart intent. D'aquesta manera, el llibre "ha estat 4 anys al congelador esperant veure la llum", ha indicat l'autor.

Paraules clau: