Back to top

Els 5 mesos de crisi del CF Reus Deportiu

La crisi que s'ha viscut al Club de Futbol Reus Deportiu no s'ha gestat en aquestes darreres setmanes, sinó que ve de lluny. Des del mes d'agost, el club no ha passat per la seva millor etapa, ni en termes institucionals ni tampoc esportius. A continuació repassem com s'ha viscut aquest episodi a l'entitat roig-i-negre.
Els 5 mesos de crisi del CF Reus Deportiu

El Club Futbol Reus Deportiu ha viscut en els darrers mesos la crisi més gran que ha patit en l'àmbit professional. L'entitat va començar la pretemporada amb bones sensacions, guanyant gran part dels partits amistosos abans de començar la competició. És a mitjans d'agost que es coneix la notícia que 7 jugadors del primer equip de CF Reus no poden ser inscrits a LaLiga, i per tant no podrien jugar en aquesta categoria. No és fins a pocs dies d'acabar aquell mes que es confirma el límit salarial com la causa. LaLiga no va veure sostenible el pressupost d’inversions del club reusenc i li va demanar 3 milions d'euros més per donar via lliure a la inscripció de tots els jugadors.

Davant d'aquesta situació crítica, es parlava de l'augment dels ingressos a través d'un nou patrocinador del club o bé la sortida d'algun jugador amb una fitxa important. Finalment Lekic abandona el club marxant. LaLiga permet inscriure a Miguel Linares, Shaq Moore i Jesús Olmo. Així i tot a principis de setembre continuen les tensions per la impossibilitat d'inscriure a Vítor, Tito, Yoda i Cuenca. 

La situació es manté així unes setmanes més amb declaracions per part dels jugadors no inscrits anunciant que no descarten marxar del club si no poden jugar, i reunions d'accionistes per decidir el futur del club. A finals d'octubre Joan Oliver reconeix en roda de premsa que el Club de Futbol Reus Deportiu té un deute de 5 milions d’euros. L’opció més viable per obtenir el capital que li fa falta al Reus seria l’entrada d’un nou inversor. Amb tot plegat, també es coneix que els jugadors i treballadors del CF Reus no cobraven des del mes de setembre, una situació que s'allarga fins aquest mes de desembre amb els jugadors del primer equip declarant que falta poc perquè es compleixin els 3 mesos de l'impagament i per tant, poden marxar del club. És LaLiga qui s'ofereix per sortir al recat i fer-se càrrec d'aquest deute, tot i que els jugadors rebutgen l'oferta i declaren que ha de ser el club qui els hi pagui.

Aquesta situació culmina aquest passat 15 de desembre, dia del matx Reus-Còrdova. Els aficionats convoquen una manifestació en protesta per tots els esdeveniments que el club ha viscut durant els últims mesos i criticar la falta de transparència. Poques hores abans de la trobada, l'entitat roig-i-negre envia un comunicat anunciant el pagament de les nòmines endarrerides als jugadors del primer equip sense fer cap menció als treballadors del club. D'aquesta manera, el CF Reus ha aconseguit guanyar temps però encara queden molts dubtes que planen sobre el futur de l'entitat roig-i-negre.