Back to top

'Els actes improvisats han estat l'explosió d'una necessitat de sortir'

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus fa un molt bon balanç de la Festa Major de Sant Pere. Assegura que s'han mantingut les mesures de seguretat i que les entitats han respost al dibuix plantejat.
Daniel Recasens

La d'aquest 2020 no ha estat la primera Festa Major de Sant Pere del regidor de Cultura Daniel Recasens, però sí que ha estat la primera en la qual s'ha pogut veure les intencions que té el nou titular de la Casa Rull.

I és que les eleccions del passat 2019, al mes de maig, van arribar quan bona part del programa estava enllestit. Malgrat tot, tenint en compte la pandèmia mundial de la COVID-19, és evident que aquest Sant Pere no ha estat el que Recasens hauria desitjat

Ara bé, el regidor republicà fa un bon balanç dels principals actes de la festa. Admet que hi ha hagut una "sensació agredolça" perquè Sant Pere "és un dels moments més esperats de l'any i quan arriba, i saps com arribarà, es provoca un forat perquè no hi ha actes presencials, que són els que fan i generen teixit comunitari". Per tot plegat, parla d'una sensació de baixada... 

Els actes improvisats del Seguici Festiu

cercolets

Amb tot la ciutadania ha respost. I les entitats han sortit al carrer a fer un succedani de Festa Major al Mercadal. Recasens assegura que tot plegat respon "a la necessitat que tenien tots els col·lectius d'actuar, de sortir, i de fer-ho d'alguna manera o altra". Diu que aquesta necessitat "ha explotat", tan a la tanda de lluïment improvisada del dia 29, com al pilar caminant en forma de banderola dels Xiquets de Reus del dia 28. Ara bé, assegura que "s'han mantingut en els criteris de responsabilitat i prudència" i ha agraït l'acompanyament de les entitats del Seguici Festiu a la Festa Major. 

Pel que fa als actes establerts, el regidor de Cultura diu que "han estat en la línia del que probablement podríem esperar". Defensa que "s'ha vestit la ciutat de festa" i que "hi ha hagut més gent al carrer" i també valora positivament com s'han desenvolupat els actes essencials de Sant Pere: "han arribat a aquelles persones que créiem que havien d'arribar". 

Paraules clau:

Notícies relacionades