Back to top

Els Advocats Voluntaris de l'1-O cobreixen despeses amb el Concert Groc

El municipi de Mont-roig del Camp, un dels afectats per l'actuació violenta de les forces policials durant el referèndum de l'1 d'octubre, s'ha bolcat a donar suport als advocats voluntaris de les causes independentistes. Ho ha fet, per iniciativa dels músics de la zona, organitzant un concert groc per sufragar els costos derivats de l'admissió a tràmit de la denúncia. I ho han aconseguit, amb escreix, després d'haver de convocar un segon concert a causa del mal temps.
llaç

En un primer concert a finals d'abril, que es va haver d'acabar suspenent per la pluja, ja es van recuperar gairebé tots els 2.000 euros que els advocats voluntaris de l'1 d'octubre van pagar per l'admissió a tràmit de la denuncia interposada pels fets ocorreguts. El segon concert, celebrat aquest diumenge, ha servit per crear fons per a futurs costos judicials derivats de les causes independentistes.

Segons explica el president de l'Associació d'Advocats Voluntaris de l'1-O de Reus, Salvador Mestre, "l'anterior ocasió, quan es va suspendre el concert, la veritat és que molt bé, molt bé, vull dir que, la gent que érem aquí, una mica aixoplugats, els músics hi van posar voluntat, van cantar, i tots molt contents. Vam arreplegar gairebé el preu de la caució que demana el jutjat". El coordinador de la territorial de l'Assemblea de Mont-roig del Camp, Xavier Anglès, diu que "aquell moment, la venta de les tres-centes i escaig entrades va servir, ja, per cobrir molta part de l'objectiu, i per tant avui era l'objectiu de dir, aquell dia no va poder ser, i avui ha pogut ser".

El canvi de data ha obligat a canviar, en part, el programa d'actuacions per tema d'agendes, com ens explica el músic Fito Luri, que afegeix que "ha vingut gent nova com la Meritxell Gené que ve des de les Garrigues expressament per cantar aquí amb nosaltres, a més, hi ha hagut la incorporació nova del Xavier Pié".

Entre el públic, n'hi havia que ja havien assistit al primer concert; d'altres, no. Alguns d'ells ens han explicat les motivacions per les quals no s'han volgut perdre l'acte, com són el tema solidari i la reivindicació davant les injustícies.

Al final la pluja ha esperat i el concert, molt sentit i proper al públic, s'ha pogut celebrar amb normalitat.

Notícies relacionades