Back to top

Els agents del territori s'uneixen a la campanya #QueCapEmpresaTanqui

Una iniciativa impulsada pel Consell General de Cambres de Catalunya que té com a objectiu impulsar i alinear al territori les accions de suport al teixit productiu davant els efectes de la Covid-19.
cambra de comerç reus

La Cambra de Comerç de Reus, juntament amb els Consells Comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, així com els Ajuntaments de les capitals d'aquestes comarques - Reus, Montblanc, Falset, Móra d’Ebre i Gandesa- ja han donat el primer pas per unir esforços i lluitar plegats contra la crisi econòmica provocada per la Covid-19. I ho han fet a través de la iniciativa impulsada pel Consell General de Cambres de Catalunya #QueCapEmpresaTanqui.

Una iniciativa que té com a objectiu impulsar i alinear al territori les accions de suport al teixit productiu davant els efectes provocats pel coronavirus. Des de l'ens cameral reusenc han exposat el conjunt de mesures que s'adoptaran com la digitalització dels certificats d'origen i de diversos serveis i tramitacions, la formació online i l'assessorament integral per a qualsevol casuística que hagin d'afrontar les empreses del territori, entre altres. 

El paper decisiu del món local

Tots els participants han estat d'acord en el rol decisiu que el món local ha de jugar en la reactivació econòmica. Un objectiu que, segons els agents econòmics del territori, passa perquè l'Estat permeti als consistoris fer ús dels seus romanents per injectar liquiditat a l'activitat econòmica.

Una mesura que, segons diuen, també hauria d'anar acompanyada de la flexibilització de la normativa pel que fa a l'endeutament públic, un recurs per a les institucions per tal de dotar-se dels instruments necessaris per garantir la inversió, el pagament a proveïdors i el manteniment dels llocs de treball que depenen directa o indirectament dels Ajuntaments i els Consells Comarcals. 

En aquest sentit, els assistents també van estar d'acord a exigir un esforç més clar per part de les entitats bancàries a l'hora de donar el màxim suport a les empreses que pateixin de manera especial la caiguda de l'activitat i dels ingressos.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades