Back to top

Els ajuntaments del territori aproven en paritat

Els dubtes sobre governabilitat es resoldran aquest dissabte, però a dia d'avui ja es pot fer una lectura amb perspectiva de gènere dels consistoris del territori. Per primera vegada, a Reus hi haurà més dones que homes a la sala de plens, mentre que a Cambrils i Mont-roig del Camp s'equilibrarà la balança entre els dos gèneres.
ple reus

La sala de plens de Reus tindrà a partir d'aquest mandat més dones que homes regidors. Així ho ha decidit l'electorat amb el vot del 26 de maig. Si l'any 2015, eren 11 les dones regidores del total de 27 càrrecs electes, els propers quatre anys en seran 14. Per contra, els homes s'asseuran en 13 d'aquestes cadires.

Una situació similar passa a Cambrils, on la balança ja estava força equilibrada des del passat mandat. Així, al 2015 eren nou les dones que ocupaven llocs de poder, mentre que aquest 2019 en seran 10. A l'altra cara de la moneda, hi haurà 11 regidors homes, el que equival a un regidor menys que ara fa quatre anys.

A Mont-roig del Camp és on la paritat estava més qüestionada fins ara, ja que hi havia dotze homes i cinc dones a la sala de plens municipal. A partir d'aquest juny, la situació varia, passant a ser vuit regidores i nou regidors. Curiosament, totes les noves cares que apareixen al plenari mont-rogenc, a excepció d'una, són de dones.

Notícies relacionades