Back to top

Els ajuntaments perden més de 750.000 euros amb la gratuïtat de l'AP-7

Des de principis d'any, l'AP-7 és gratuïta en més de 450 quilòmetres. En el cas del Baix Camp, això comporta unes conseqüències econòmiques a les arques dels municipis pels quals passa l'autopista.
AP-7

La gratuïtat de 468 quilòmetres de l'AP-7 a partir del gener ha estat celebrada per una part de la població, un fet que més enllà dels usuaris de les autopistes, també té una afectació directa a les arques dels ajuntaments.

L'Hospitalet de l'Infant, el municipi més perjudicat

En el cas del Baix Camp, hi ha tres municipis que enguany deixaran de percebre més de 750.000 euros en concepte d'impostos de l'empresa destinatària. L'Hospitalet de l'Infant és l'ajuntament que més diners deixarà d'ingressar.

En el seu cas, la xifra s'aproxima als 317.000 euros anuals, una partida que no afectarà especialment al pressupost municipal, que s'eleva fins als 18 milions d'euros. Davant d'aquesta situació, des del consistori es nega que es plantegi incrementar la pressió fiscal a la ciutadania per fer font a aquesta pèrdua. Malgrat tot, l'alcalde Alfons Garcia fa un suggeriment respecte a la decisió sobre la gratuïtat de l'AP-7.

Assegura que s'hauria pogut optar per a la implantació "d'un petit peatge de baix cost per garantir el manteniment" i que la continuació d'una tercera via ràpida.  

Mont-roig del Camp deixarà d'ingressar 268.000 euros

Mont-roig del Camp, per la seva part, deixarà d'ingressar 268.000 euros anuals en concepte d'Impost de Béns Immobles pels 12 km de tram que té el seu terme municipal. Des d'alcaldia, insisteixen que l'aixecament de les barreres comportarà que aquesta via vagi més plena.

Cambrils no sumarà 172.333 euros als pressupostos

Finalment, a Cambrils l'Ajuntament haurà de deixar de comptar amb 172.333 euros cada any en concepte d'IBI. Des del consistori cambrilenc però, no han volgut fer declaracions al respecte.

En total, els tres municipis sumen una pèrdua anual de 757.640,97 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades