Back to top

Els alcaldes de la Costa estudiaran la via legal per desmantellar les vies

Els cinc alcaldes per on passa la via del tren de la Costa Daurada amenacem amb emprendre accions legals contra Foment i el futur Corredor del Mediterrani. Denuncien que encara no compten amb un calendari del desmantellament de l'actual traçat.
Els alcaldes de la Costa estudiaran la via legal per desmantellar les vies.

Els alcaldes de Salou, Cambrils, Vinyols i els Arcs, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant han amenaçat a Foment amb presentar una demanda judicial, davant la manca de concrecions al voltant del desmantellament de la via de la costa que passa entre PortAventura i l'Hospitalet de l'Infant, una vegada entri en funcionament el Corredor del Mediterrani. Estudiaran si seria legal iniciar l'activitat a les noves vies, sense un pla per desmantellar les infraestructures que creuen aquests municipis.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que 'estudiarem la legalitat de l'entrada en funcionament del corredor sense que s'hagi donat compliment de l'estudi d'impacte mediambiental que implica el desmantellament de les vies'. Els alcaldes no descarten portar el cas al contenciós o recórrer a la via penal. En aquest sentit, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afegit que 'allò que més ens preocupa és la seguretat ciutadana'.

Una crítica que també comparteix el batlle de Mont-roig, Fran Morancho, qui ha subratllat que 'estem parlant d'una demanda d'anys i anys i veiem que l'Estat no ha fet el que tenia que fer'. Una reclamació que es dóna a cinc bandes. Han assegurat que, en els pròxims dies, es plantaran davant la delegació del govern espanyol a Barcelona i també a Madrid, per reclamar una reunió per tenir concrecions.

Paraules clau: