Back to top

Els alumnes del Roseta Mauri assoleixen els fons per a la final internacional

Els alumnes de l'Institut Roseta Mauri han recaptat 8.000 euros per finançar el seu viatge a la ciutat britànica de Bath i així poder participar en la final Internacional del First Lego League. A través una campanya de micromecenatge aconseguida en un temps record cobriran totes les despeses. Ara, els estudiants tant sols s'ha de preocupar de guanyar la competició que se celebrar entre els propers 21 i 25 de juny.
Els alumnes de l'Institut Roseta Mauri preparant el robot per competir en la final interncional del Premi First Lego League

Els quinze alumnes de la classe de tecnologia de l'Institut Roseta Mauri estan entusiasmats perquè el viatge a la ciutat britànica de Bath ja és una realitat. Guanyadors de la final estatal del campionat First Lego League, en poc més d'un mes estaran competint entre els millors instituts del món en la final internacional d'aquest certamen de robòtica. Abans però, han hagut de superar la barrera econòmica, ja que les famílies d'aquest alumnes no podien assumir el cost del viatge. Per aquesta raó, des del centre escolar van engegar una campanya de verkami la setmana passada per cercar finançament.

"Hem recaptat uns 8.000 euros que eren els que necessitàvem perquè els alumnes poguessin viatjar de franc", ha explicat el professor Toni Soler, qui s'ha mostrat sorprès d'haver assolit aquesta xifra en tant sols tres dies. La recaptació assolida servirà per cobrir les despeses com per exemple l'hotel, el transport en autobús fins a l'aeroport -una actuació que no estava contemplada inicialment-, i afegir alguna activitat extra durant l'estada a Bath.

Els alumnes del Roseta Mauri estan totalment centrats en la final

"Estàvem estancats perquè fèiem una missió i a la setmana següent tot anava diferent", ha afirmat el Xavi López, un dels alumnes encarregats de la programació del robot. L'equip ha treballat per introduir canvis en el robot que concursaran. "Hem canviat els braços per uns de més senzills i són més eficients" ha detallat López. En la mateixa línia s'ha manifestat la seva companya Marina, qui ha explicat que " com que la missió és tan llarga ens costa molt localitzar el que està fallant per això és molt difícil".

L'objectiu: realitzar el màxim de missions possibles en dos minuts i mig i fer-ho en un perfecte anglès. Aquest estudiants reusencs estan plens d'energia i tenen la capacitat per fer història guanyant la primera competició internacional del centre escolar en aquest àmbit.