Back to top

Els barris demanen que el seguici festiu de Reus hi vagi per festes

Aquest cap de setmana s'ha començat a donar el tret d'inici a les festes d'alguns barris de Reus. La Urbanització Blancafort o les Parcel·les Casas celebren el seu festeig a principis de juliol amb un tret en comú. dues zones residencials acullen cercaviles petites amb elements festius propis del barri o de colles que no surten al seguici reusenc.
Els barris demanen que el seguici festiu de Reus hi vagi per festes com per exemple la Urbanització Blancafort o les Parcel·les Casas que organitzen la seva pròpia cercavila amb elements propis o de colles de fora de la ciutat

La Paquita és la nova geganta de la Colla El Fènix, un element festiu que han batejat a les festes de les Parcel·les Casas. Aquesta colla forma part d'aquest barri i es va fundar ara fa 4 anys per tal que aquesta zona de la ciutat pogués tenir una cercavila amb elements festius pels seus carrers.

Enguany aquest seguici ha comptat amb una vintena d'elements de colles més petites o de fora de la ciutat com els Gegants de Les Borges del Camp, Els de Mora La Nova, La Colla dels Alegres o en Joan Petit. Alguns d'aquests elements han aprofitat la sortida i també han assistit a la cercavila de la Urbanització Blancafort. Aquesta zona residencial també té els seus propis nanos, La Blanca i en Fort i també es sumen a les reivindicacions de la Colla Els Fènix, en les que demanen que els elements del seguici festiu de Reus s'acostin més als barris.

El nou regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, assegura a Canal Reus que encara és aviat per fer promeses en aquesta direcció però que està obert a escoltar totes les peticions de la ciutadania. De fet, durant la campanya electoral, en alguns debats ciutadans aquesta va ser una de les qüestions que es van posar sobre la taula.